De snelheid van mijn fiber-verbinding gaat niet hoger dan 100 Mbit

De fiber-verbinding biedt ultrasnelle connectie aan (bekijk de abonnementen die we momenteel aanbieden). Als u merkt dat de downloadsnelheid beperkt is tot 100 Mbit, kan dit het gevolge zijn van het feit dat uw router geen Gigabit Ethernet-poorten heeft of omdat de poorten niet zo zijn geconfigureerd dat ze als zodanig werken.

Als u een FRITZ! Box 7490 gebruikt

De FRITZ! Box 7490 werkt volledig op het fiber-netwerk en is uitgerust met 4 Gigabit Ethernet-poorten. U hoeft er alleen voor te zorgen dat de poorten in de Power-modus geconfigureerd zijn, en niet de Green-modus die het stroomverbruik vermindert en de overdrachtssnelheden beperkt tot 100 Mbit.

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw FRITZ! Box. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1. Meld u aan bij het toestel als u daarom wordt gevraagd en ga vervolgens naar het Home Network en klik op de optie Home Network Overview in een vervolgkeuzemenu:

Raak het tabblad Network Settings aan en zorg ervoor dat alle LAN-poorten die worden gebruikt, zijn geconfigureerd in de Power-modus.

• De poort LAN 1 moet noodzakelijkerwijs worden geconfigureerd in de Power-modus - dat is de poort van waaruit de kabel naar de LAN-poort van uw Fiber NT (ONT) moet gaan.

• Als u geen van de resterende 3 LAN-poorten gebruikt, kunt u de geconfigureerde instellingen in de Green modus behouden.

Zie ook:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7490 configureren voor mijn fiber verbinding

Last updated on Jul 12, 2018 | Tags: