Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding DSL
      Poort voor aansluiting van de ADSL of VDSL lijn. Deze poort zal niet worden gebruikt als de FRITZ! Box op een glasvezelverbinding is geïnstalleerd.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding FON1
      RJ11 poort voor aansluiting van analoge telefoontoestellen, antwoordapparaten, fax en andere analoge terminals

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding LAN 1

RJ45 poort om FRITZ!Box te connecteren met LAN port van Fiber NT

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding LAN 2 — LAN 4
      3 gigabit Ethernet poorten (10/100/1000 Base-T) voor aansluiting van computers, netwerkhubs, spelconsoles en andere netwerktoestellen

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding Power
      Poort voor aansluiting van de stroomadapter

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding Power/DSL
    Aan   FRITZ!Box heeft elektrische stroom

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding WLAN
    Aan   Draadloos LAN staat aan
    Knippert   Draadloze LAN-functie wordt in- of uitgeschakeld

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding Fon/DECT
    Aan   Telefonische verbinding via internet of vaste lijn is actief

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding Connect/WPS
    Knippert   •    Registratie van een draadloos toestel via WPS is bezig
•    Registratie van een DECT-toestel is bezig
    Knippert snel   WPS afgebroken: meer dan twee draadloze toestellen voeren tegelijkertijd WPS uit

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding Info
    Brandt groen   •    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is actief
•    Instelbaar
    Groenknippert   •    Updating FRITZ!OS
•    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is bezig
•    Tijdsbudget voor online tijd is bereikt
•    Instelbaar
    Brandt vast of knippert rood   Fout:
•    Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
•    Volg de instructies op de o Overzicht pagina in de gebruikersinterface

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Sluit de stroomadapter aan op de Power poort van uw FRITZ!Box
Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact
Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Steek de netwerkkabel in de LAN1-poort van uw FRITZ!Box
Steek het vrije uiteinde van de kabel in de LAN-poort van uw Fiber NT waarop de lijn was geactiveerd.

Standaard wordt de service geleverd op poort 1-1 van Fiber NT, maar als er al een glasvezelverbinding actief was in uw wooneenheid, activeren we de lijn op de volgende poort, 1-2. U vindt het juiste poortnummer op de orderbevestiging.
Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Steek de netwerkkabel in de LAN poort van de computer.
Steek het vrije uiteinde van de kabel in een van de resterende LAN-aansluitingen (LAN 2 — LAN 4) op de FRITZ!Box.
Duur van de configuratie: 15-20 minutes

Stap 1 — Web interface openen

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar http://fritz.box

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op Next om verder te gaan.

Stap 2 — Inloggen

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands. U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

Stap 3 — Regionale instelling

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer België in drop-down menu en klik op Toepassen.

Step 4 — Annex selecteren

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

De FRITZ!Box zal u verzoeken om de Annex setting te kiezen.

De annex is een DSL standart en bijgevolg niet van toepassing op fiber configuratie. Selecter welke annex (A of B) u zou willen gebruiken en klikt u op Verder.

Stap 5 — Herstart

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Stap 6 — Welkom bij de FRITZ!Box

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

Stap 7 — Welkom

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

Als u uw FRITZ!Box niet van edpnet hebt gekocht, is de automatische configuratie helaas niet mogelijk. Klik in een dergelijk geval op Annuleren en ga verder met manuele configuratie (zie stap 11). Maakt u geen zorgen, het zal niet meer dan een paar minuten duren!

Stap 8 — Toegangsgegevens

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPnet in een drop-down menu en selecteer de optie EDPnet Fiber. Klik op Verder.

Stap 9 — Instellingen bevestigen

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

Stap 10 — Verbinding controleren

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

Stap 11 — Handmatig configureren

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Kies EDPnet in een drop-down menu onder Internetprovider en selecteer de optie EDPnet Fiber. Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Daarna klik op Toepassen.

Maak u geen zorgen! Het configureren van uw FRITZ!Box is eenvoudig, zelfs als u geen laptop of pc hebt. Gebruik gewoon uw telefoon of tablet om toegang te krijgen tot de internetinterface van de modem en uw internetverbinding tot stand te brengen.

Stap 1 — Verbinding maken met de modem

Eerst dient u Wi-Fi in te schakelen op uw FRITZ!Box. Druk op de WLAN-knop en houd deze ingedrukt totdat het WLAN-lampje begint te knipperen.

Verbind uw telefoon of tablet met het draadloze netwerk dat u zojuist hebt ingeschakeld. Het heet FRITZ!Box 7530.

Het wachtwoord wordt standaard afgedrukt op een label dat u wellicht op de achterkant van de modem vindt:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 1 — Web interface openen

Open uw web browser (Safari, Chrome,…) en ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1 in uw adres balk.

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op OK om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 3 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands.

U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Klik op Aanmelden om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 4 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer België in drop-down menu en klik op Toepassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 5 — Annex selecteren

De FRITZ!Box zal u verzoeken om de Annex setting te kiezen.

De annex is een DSL standart en bijgevolg niet van toepassing op fiber configuratie. Selecter welke annex (A of B) u zou willen gebruiken en klikt u op Verder.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 6 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 7 — Welkom bij de FRITZ!Box

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 8 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

Als u uw FRITZ!Box niet van edpnet hebt gekocht, is de automatische configuratie helaas niet mogelijk. Klik in een dergelijk geval op Annuleren en ga verder met manuele configuratie (zie stap 11).

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 9 — Toegangsgegevens

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPnet in een drop-down menu en selecteer de optie EDPnet Fiber. Klik op Verder.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 10 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Stap 11 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Handmatig configureren

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Klik op Internet in het menu links en dan op Toegangsgegevens

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding

Kies EDPnet in een drop-down menu onder Internetprovider en selecteer de optie EDPnet Fiber.

Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Daarna klik op Toepassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber-verbinding