Hoe configureer ik oproepdoorschakeling op mijn FRITZ! Box

Met doorschakeling geïntegreerd in FRITZ! Box kunt u alle of geselecteerde oproepen automatisch doorschakelen naar een andere lijn, een bepaald telefoontoestel of een antwoordapparaat.

Let op: u kunt ook het doorschakeling configureren (wanneer u aan het bellen bent, als u niet binnen 20 seconden opneemt of gewoon alle gesprekken door te laten schakelen) met behulp van doorschakeling codes. De doorschakeling die op deze manier is ingesteld, wordt op onze telefonieserver geconfigureerd en blijft functioneren, zelfs als uw verbinding om de een of andere reden wordt verbroken.

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw FRITZ! Box, log in als u daarom gevraagd wordt. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1. Ga naar Telephony  en klik op Call Handling in een drop-down menu:

Hoe configureer ik oproepdoorschakeling op mijn FRITZ! Box

Kies het tabblad Call Diversion en klik op New Call Diversion:

Hoe configureer ik oproepdoorschakeling op mijn FRITZ! Box

U wordt gevraagd om een nieuwe doorschakelregel in te stellen:

Hoe configureer ik oproepdoorschakeling op mijn FRITZ! Box

Selecteer calls to be diverted :

Calls to a telephone number / telephone: als u alle binnenkomende oproepen wilt doorsturen naar een bepaald telefoonnummer of telefoontoestel

Calls by a person in the telephone book: als u alle oproepen van een bepaalde persoon wilt doorsturen. U dient een nummer in het telefoonboek te selecteren

Calls from the telephone number: als u alle oproepen van een bepaald telefoonnummer of nummer range wilt doorsturen. U dient een telefoonnummer of een range invoeren (bijvoorbeeld 0326567)

All calls without a telephone number to: als u alle anonieme oproepen wilt doorsturen

Selecteer where the calls should be diverted to:

Enter destination phone number: als u oproepen naar een extern telefoonnummer wilt doorsturen, of het nu een vaste of een mobiele telefoon is

Divert calls to internal answering machine: als u oproepen naar een van de interne antwoordapparaten van de FRITZ! Box wilt doorschakelen

Zorg ervoor dat u de volgende instellingen hebt gecontroleerd en, indien nodig, gecorrigeerd:

Outgoing Caller ID: selecteer een uitgaande caller-id (het nummer dat op de telefoon wordt weergegeven waarnaar u oproepen wilt doorschakelen) of selecteer Automatically

Type of call diversion: selecteer een van de volgende doorschakelingen:

• Immediately: inkomende oproepen worden onmiddellijk doorgeschakeld, uw telefoon gaat niet over
  • Delayed: uw telefoon gaat over op een inkomende oproep die wordt doorgeschakeld als u de oproep niet binnen 20 seconden accepteert
  • Long delay: hetzelfde als Delayed, maar de oproep wordt pas na 40 seconden doorgeschakeld
  • When busy: een inkomende oproep wordt alleen doorgeschakeld als uw telefoonnummer bezet is
  • Parallel call: bij een parallelle oproep gaan tegelijkertijd twee telefoons over; de oproepen worden gelijktijdig gesignaleerd op de telefoon die werd gebeld en op de lijn die u hebt ingevoerd als het doorschakeling telefoonnummer

Er kunnen maximaal 32 oproepomleidingen worden ingesteld voor inkomende oproepen.