Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

Ik wil de modem dicht bij het NTP installeren

1. Zorg er voor dat het NTP 2007 is geïnstalleerd op het eerste aansluitpunt in uw huis/appartement.

2. ​In het geval dat u uw VDSL in combinatie met een vaste telefoonlijn van Proximus gaat gebruiken, moet u het VDSL-signaal en telefoon signaal splitsen, zodat ze niet met elkaar interfereren. Hiervoor dient u VDSL2-splitters op alle aansluitpunten te installeren.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

LET OP! Zorg ervoor dat de schakelaars op de VDSL2-splitter in de ON-positie staan.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

LET OP! Als u in een nieuw gebouw woont, is het mogelijk dat er een contactstop is op uw NTP. Verwijder eerst de contactstop en vervang deze door een VDSL2-splitter.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

3. Sluit uw modem/router aan op de splitter via de DSL/internet kabel.

• Sluit de kabel aan op de DSL/WAN poort van de modem/router.
  • Sluit de andere kant van de kabel aan op de vrije poort van het aansluitpunt of de splitter.
Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

4. Sluit de stroomadapter aan op de “POWER” of “PWR” poort van uw modem/router.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

5. Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact.

6. Check of het DSL-lampje begint te knipperen.

LET OP! Indien uw VDSL signaal al geactiveerd is, moet het DSL-lampje stabiel beginnen te branden over enkele minuten. Dat betekent dat uw modem/router het VDSL-signaal goed ontvangt.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

Ik wil de modem aan een ander aansluitpunt installeren

1. Zorg er voor dat het NTP 2007 is geïnstalleerd op het eerste aansluitpunt in uw huis/appartement.

2. Sluit uw TF2007 aansluitpunt aan op de blauwe connector in het NTP met gebruik van een aparte kabel die alleen voor een modem/router verbinding gebruikt wordt. Dat is een gewone telefoonkabel (VVT­-kabel of ­-minder aangeraden-­ UTP­-kabel) en is verkrijgbaar in een vakhandel voor elektrisch materiaal.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

3. Plaats een VDSL2-splitter op alle aansluitpunten inclusief het NTP.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

LET OP! Zorg ervoor dat de schakelaars op de VDSL2-splitter in de ON-positie staan.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

4. Sluit uw modem/router aan op de splitter via de DSL/internet kabel.

• Sluit de kabel aan op de DSL/WAN poort van de modem/router.
  • Sluit de andere kant van de kabel aan op de vrije poort van het aansluitpunt of de splitter.
Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

5. Sluit de stroomadapter aan op de “POWER” of “PWR” poort van uw modem/router.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installerenHoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installerenHoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren

6. Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact.

7. Check of het DSL-lampje begint te knipperen.

LET OP! Indien uw VDSL signaal al geactiveerd is, moet het DSL-lampje stabiel beginnen te branden over enkele minuten. Dat betekent dat uw modem/router het VDSL-signaal goed ontvangt.

Hoe kan ik VDSL op een telefoonlijn installeren