Wat is het verschil tussen een Linux en een Windows hosting

De manier waarop de hostings gebruikt worden, is voor beiden identiek.

Het is niet zo dat u voor een Linux hosting zelf Linux moet hebben. Dit duidt enkel het besturingssysteem van de server aan.

Het onderscheid tussen beide types bestaat enkel in de ondersteuning van verschillende scripting talen: Windows-hostings kunnen naast HTML, Flash en Javascript ook ASP, ASP.net en MS SQL- en Access-databases ondersteunen. Linux-hostings kunnen naast HTML, Flash en Javascript ook PHP en MySQL-databases ondersteunen.

Terwijl Linux hosting geen verdere licenties vereist heeft u voor een Windows hosting nog een Windows server licentie nodig. Deze wordt meegerekend in de totale prijs tijdens de bestelling.

Last updated on Jul 13, 2017 | Tags: