Wat is Dual Band

Er zijn twee frequenties die in België worden gebruikt : 900 Mhz en 1800 Mhz. De combinatie van de 2 frequenties is dual band.

• Met 900 Mhz is er een groter bereik. Daardoor zijn er minder gsm-masten nodig.
  • Met 1800 Mhz daarentegen is de gesprekskwaliteit hoger, maar hiervoor zijn meer masten nodig.

Alle gsm-operatoren binnen België werken op het dual band-netwerk, dus zowel op 900 Mhz en 1800 Mhz. Hierdoor wordt de grotere dekking met betere geluidskwaliteit gecombineerd. Om van dual band te kunnen gebruik maken, hebt u uiteraard een gsm-toestel nodig dat voor dual band geschikt is. Er zijn nog oudere gsm-toestellen die enkel op 900 Mhz of op 1800 Mhz werken. Dit kunt u controleren in de handleiding van uw toestel