Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen

Hoe test ik mijn WiFi?

Test je downloadsnelheid met de app

Ga naar https://www.speedtest.net en controleer of je snelheden goed zijn.

Test je WiFi-signaal met de WLAN-app

Scan de QR-code en test je WiFi-ontvangst.

Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen
Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen
Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen
Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen
  • Gebruik de functie Measure Wi-Fi om het draadloze LAN op verschillende locaties in uw thuisnetwerk te evalueren en uit te zoeken waar er mogelijk gebrekkig WiFi-bereik is..
  • Vind de ideale positie voor je FRITZ!Box en FRITZ!Repeater, als je die hebt.
  • Hoe test ik mijn WiFi?
  • Is je signaal slecht? Volg de tips hieronder.
  • Is je signaal goed, maar je downloadsnelheid slecht? Bel naar onze helpdesk: 032656700.
  • Tips om je WiFi-signaal te verbeteren

Zorg ervoor dat u uw modem/router op de meest efficiënte manier plaatst:

• Plaats uw apparaat in de buurt van het midden van uw appartement of huis
    • Hef hem van de grond
    • Probeer je router in een ruimte te plaatsen waar je vaak internet gebruikt
    • Houd je router in de open lucht
    Tips om je WiFi-signaal te verbeteren

Plaats je router uit de buurt van stoorzenders:

• TL-lampen
    • babyfoons
    • microgolfoven
    • draadloze telefoons
    • bluetooth-apparaten
    • Wi-Fi van de buren

Plaats je router uit de buurt van obstakels:

• aquarium
    • grote metalen voorwerpen
    • dikke of goed geïsoleerde muren

Gebruik de juiste frequentie

De 2,4 GHz Wi-Fi heeft een groter bereik omdat lage frequenties gemakkelijker door obstakels zoals muren, metalen objecten of objecten met water kunnen doordringen. Gebruik het wanneer u ver van uw router bent.

De 5 GHz-wifi biedt meer snelheid in de buurt van een draadloze router, omdat u een breder frequentiespectrum kunt gebruiken, waardoor grotere hoeveelheden gegevens in dezelfde tijd kunnen worden verzonden. Gebruik het als uw laptop, smartphone of SmartTV zich dicht bij uw router bevindt.

FRITZ!Box gebruikt bandbesturing om het bereik van draadloze apparaten te vergroten wanneer ze zijn aangesloten op het 5 GHz-netwerk en zich aan de rand van het bereik bevinden. De FRITZ!Box schakelt vervolgens over naar het 2,4 GHz-netwerk dat een groter bereik heeft.
    Waarom is mijn WiFi zo traag en wat kan ik eraan doen

Upgrade je abonnement

Hoe meer toestellen tegelijk op dezelfde wifiverbinding surfen, hoe trager die wordt. Als je met het hele gezin of met meerdere collega’s surft, kies dan een abonnement met meer snelheid.