Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

Voor een edpnet xDSL abonnement met een dynamisch IP kan enkel relay.edpnet.be / relay.edpnet.nl worden gebruikt als uitgaande mailserver(SMTP).

Wanneer u een andere uitgaande mailserver opgeeft in Windows Mail, dan zult u mogelijks de volgende foutmeldingen zien:

Bij taak 'servernaam - Verzenden en ontvangen' is een fout opgetreden (0x800ccc0f):
'De verbinding met de server is onderbroken. Als het probleem blijft bestaan,
neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP). De reactie van de server was: ? K'
Bij taak 'SMTP-servernaam - Verzenden en ontvangen' is een fout opgetreden (0x80042109):
'Outlook kan geen verbinding maken met de SMTP-server voor uitgaande e-mail. Als u dit bericht blijft ontvangen,
 neemt u contact op met uw serverbeheerder of internetprovider.'
Er is een time-out opgetreden tijdens de communicatie met de server 0x800ccc19

In dit geval dient u de uitgaande mailserver aan te passen naar relay.edpnet.be (voor België) of relay.edpnet.nl (voor Nederland).

Veranderen van uw uitgaande mailserver (SMTP)

• U klikt op Extra > Accounts...

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U selecteert het mail account dat u wilt veranderen en klikt op Eigenschappen...

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U gaat naar de tab Servers en verandert de Uitgaande e-mail (SMTP) naar relay.edpnet.be of relay.edpnet.nl naar gelang u in België of Nederland gevestigd bent.

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U klikt op OK.
  • U kunt het vester luiten