Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

Voor een edpnet xDSL abonnement met een dynamisch IP kan enkel relay.edpnet.be / relay.edpnet.nl worden gebruikt als uitgaande mailserver(SMTP).

Wanneer u een andere uitgaande mailserver opgeeft in Windows Mail, dan zult u mogelijks de volgende foutmeldingen zien:

Bij taak 'servernaam - Verzenden en ontvangen' is een fout opgetreden (0x800ccc0f):
'De verbinding met de server is onderbroken. Als het probleem blijft bestaan,
neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP). De reactie van de server was: ? K'
Bij taak 'SMTP-servernaam - Verzenden en ontvangen' is een fout opgetreden (0x80042109):
'Outlook kan geen verbinding maken met de SMTP-server voor uitgaande e-mail. Als u dit bericht blijft ontvangen,
 neemt u contact op met uw serverbeheerder of internetprovider.'
Er is een time-out opgetreden tijdens de communicatie met de server 0x800ccc19

In dit geval dient u de uitgaande mailserver aan te passen naar relay.edpnet.be (voor België) of relay.edpnet.nl (voor Nederland).

Veranderen van uw uitgaande mailserver (SMTP)

• U klikt op Extra > Accounts...

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U selecteert het mail account dat u wilt veranderen en klikt op Eigenschappen...

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U gaat naar de tab Servers en verandert de Uitgaande e-mail (SMTP) naar relay.edpnet.be of relay.edpnet.nl naar gelang u in België of Nederland gevestigd bent.

Windows Mail - Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP)

• U klikt op OK.
  • U kunt het vester luiten
Last updated on Oct 30, 2014 | Tags:
Edpnet cookies

Functionele cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Analytische cookies geven inzicht welke pagina’s van de edpnet website u bezocht heeft, hoelang u een welbepaalde pagina bezocht, of u reeds eerder de edpnet website bezocht, evaluatie van uw navigatiegedrag op onze website, ... Met deze cookies bekomt edpnet een algemeen beeld van het websitebezoek. Hierdoor kunnen wij analyseren waar en wanneer er bijvoorbeeld fouten op de website ontstaan.
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.