Sendmail op dynamisch IP

Als de poort geblokkeerd wordt, zal de server de volgende foutmelding geven "connection timed out with server" ("verbinding met de server is verbroken") Dit komt doordat edpnet al het uitgaand verkeer via poort 25 (voor dynamische IP's) blokkeert met uitzondering van onze relay (uitgaande mail-) server.

Dus u moet onze relay opgeven als relay server.

Hoe doet u dat:

• U gaat naar de configuratie van de Sendmail :

/etc/mail/sendmail.mc

• en u geeft relay.edpnet.be als smarthost op:
    • define(`SMART_HOST',`relay.edpnet.be')
    • MASQUERADE_AS(`you FQDN')
    • FEATURE(masquerade_envelope)
Last updated on Dec 24, 2014 | Tags:
Edpnet cookies

Functionele cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Analytische cookies geven inzicht welke pagina’s van de edpnet website u bezocht heeft, hoelang u een welbepaalde pagina bezocht, of u reeds eerder de edpnet website bezocht, evaluatie van uw navigatiegedrag op onze website, ... Met deze cookies bekomt edpnet een algemeen beeld van het websitebezoek. Hierdoor kunnen wij analyseren waar en wanneer er bijvoorbeeld fouten op de website ontstaan.
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.