Sendmail op dynamisch IP

Als de poort geblokkeerd wordt, zal de server de volgende foutmelding geven "connection timed out with server" ("verbinding met de server is verbroken") Dit komt doordat edpnet al het uitgaand verkeer via poort 25 (voor dynamische IP's) blokkeert met uitzondering van onze relay (uitgaande mail-) server.

Dus u moet onze relay opgeven als relay server.

Hoe doet u dat:

• U gaat naar de configuratie van de Sendmail :

/etc/mail/sendmail.mc

• en u geeft relay.edpnet.be als smarthost op:
    • define(`SMART_HOST',`relay.edpnet.be')
    • MASQUERADE_AS(`you FQDN')
    • FEATURE(masquerade_envelope)
edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.