Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Configuratie van een trunk

Open de web interface

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…), ga naar: http://fritz.box of 192.168.178.1 en geef de inloggegevens in indien gevraagd.

Open de Telephone Numbers pagina

In het menu links onder Telephony vindt u de optie Telephone Numbers.
Klik op deze optie.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Telephone Numbers

Op de nieuwe pagina ziet u dat er nog geen nummers zijn geconfigureerd. Klik op de knop New Telephone Number.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Configuring Outbound Caller ID

Wij configureren Voice over IP, dus selecteer IP-based line en klik op Next.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Telefoonnummer ingeven

Provider

Selecteer in het provider-veld SIP trunking with various telephone numbers uit de lijst.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Account Information

Nieuwe opties zullen verschijnen op de pagina. Geef uw telefoonnummers één voor één in de tabel in. U kunt extra velden toevoegen door gebruik te maken van de Add Telephone Number knop. U kunt ze ook verwijderen door op de rode X knop naast elke regel te drukken.
De volgende velden zijn altijd zelfde:

Username: 0 (of een gebruikersnaam als u die heeft aangevraagd)
Password: 0 (of een wachtwoord als u dit heeft aangevraagd)
Registrar: 212.71.16.194

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Zodra u het nodige gedaan heeft, klik op de OK knop.

Saving Internet Telephone Numbers

U krijgt nu een overzicht van uw instellingen. Controleer deze en klik op Next om de verbinding te controleren.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Checking Internet Telephone Numbers

De gegevens worden nu gecontroleerd. Dit proces kan een paar minuten duren, afhankelijk van het aantal nummers dat u hebt ingevoerd. De bar wordt groen zodra deze controle is geslaagd.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Klik op Next om het proces te voltooien.

Telephone Numbers

Als alles goed ging, gaat u terug naar deze pagina en worden uw nieuw ingevoerde nummers nu zichtbaar.
Let op: enkel de Status icoon van het eerste nummer zal groen worden. Het is normaal, omdat het een SIP-trunk is.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Configuratie van het toestel

U kunt nu de nummers aan uw telefoontoestellen toewijzen. Klik op Telephony Devices in het menu.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Telephony Devices

Standaard krijgt u een telefoon en een antwoordapparaat ingangen te zien. Voor een Fritzbox 7490 heeft u 2 telefooningangen omdat dit toestel 2 FON-poorten heeft.
Verder hebt u 2 opties. Wijzig bestaande ingangen of maak nieuwe aan.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Optie 1 - FON Poorten

U kunt kiezen op welk nummer de toestellen op de FON-poorten zullen reageren en welk nummer zal verschijnen wanneer u belt.
Klik op het edit-icontje (met een papier en een potloot) om dat te wijzigen.

Verander de naam van het toestel, selecteer de gewenste opties en klik op OK. De aanpassingen worden opgeslagen en geactiveerd.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Sluit een PSTN-telefoon aan op de FON-poort die u zonet hebt geconfigureerd.

Optie 2 - gebruik van een ISDN PaBX

Indien u een ISDN PaBX hebt, kunt u ook kiezen om alle oproepen daar naartoe te sturen. Klik op Configure new device.

Configure New Device

Selecteer de ISDN PBX optie en klik op Next.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Configuring an ISDN PBX

Verder krijgt u instructies voor het aansluiten en configureren van uw PaBX om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Zorg ervoor dat het is gedaan voordat u op Next klikt.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Apply Settings

Klik op Apply om door te gaan.

Hoe kan ik een SIP trunk op mijn Fritz!Box configureren

Configuratie is nu voltooid. Alle oproepen naar uw trunk worden doorgestuurd naar de ISDN PBX die aangesloten is op de S0 poort.

Optie 3 - Beide combineren

U kunt opties 1 en 2 volgen en de werkingen combineren. Gelieve het volgende in gedachten te houden:
Elk nummer wordt verzonden naar de ISDN PaBX, ook als u het ook op de FON-poort configureert. Zorg ervoor dat dit nummer in de PaBX genegeerd wordt om het opnemen daarvan door PaBX te voorkomen.