Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

U kunt uw FRITZ!Box zo configureren dat deze binnenkomende faxen doorstuurt naar een specifiek e-mailadres.

Houd er rekening mee dat als u doorgaat met deze configuratie, er verschillende beperkingen van toepassing zijn:

• U kunt oproepen naar dit telefoonnummer niet meer ontvangen, omdat de fax dan alle oproepen naar dit nummer beantwoordt, zelfs telefoongesprekken.
  • Per fax kunnen maximaal twee A4-pagina's worden verzonden. Als uw faxdocument langer is, worden alleen de eerste twee A4-pagina's gefaxt.

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw Fritz! Box. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1. Meld u aan bij het apparaat als hierom wordt gevraagd. Ga naar Telefonie en klik op Fax in een vervolgkeuzemenu:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Klik op Configure fax function:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Vul de volgende velden in en klik op Next:

• Fax-ID: uw faxnummer
  • Per e-mail doorsturen: schakel dit selectievakje in
  • Naar het e-mailadres: uw e-mailadres, waarop u de faxen wilt laten doorsturen
    OPMERKING: Als u inkomende faxen naar verschillende e-mailadressen wilt doorsturen, gebruikt u een komma om ze in het veld te scheiden en voegt u geen spaties toe.

Het apparaat vraagt nu om SMTP-gegevens in te voeren. Vul de velden als volgt in en klik op Next:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Er verschijnt een pop-up venster. Zolang u een verbinding van edpnet gebruikt, hoeft u geen SMTP-inloggegevens in te voeren. Klik OK:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Selecteer het nummer waarop de fax actief moet zijn en klik op Next:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Een overzicht van de instellingen verschijnt. Controleer of ze allemaal correct zijn en klik op Apply.

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box