Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

U kunt uw FRITZ!Box zo configureren dat deze binnenkomende faxen doorstuurt naar een specifiek e-mailadres.

Houd er rekening mee dat als u doorgaat met deze configuratie, er verschillende beperkingen van toepassing zijn:

• U kunt oproepen naar dit telefoonnummer niet meer ontvangen, omdat de fax dan alle oproepen naar dit nummer beantwoordt, zelfs telefoongesprekken.
  • Per fax kunnen maximaal twee A4-pagina's worden verzonden. Als uw faxdocument langer is, worden alleen de eerste twee A4-pagina's gefaxt.

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw Fritz! Box. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1. Meld u aan bij het apparaat als hierom wordt gevraagd. Ga naar Telefonie en klik op Fax in een vervolgkeuzemenu:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Klik op Configure fax function:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Vul de volgende velden in en klik op Next:

• Fax-ID: uw faxnummer
  • Per e-mail doorsturen: schakel dit selectievakje in
  • Naar het e-mailadres: uw e-mailadres, waarop u de faxen wilt laten doorsturen
    OPMERKING: Als u inkomende faxen naar verschillende e-mailadressen wilt doorsturen, gebruikt u een komma om ze in het veld te scheiden en voegt u geen spaties toe.

Het apparaat vraagt nu om SMTP-gegevens in te voeren. Vul de velden als volgt in en klik op Next:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Er verschijnt een pop-up venster. Zolang u een verbinding van edpnet gebruikt, hoeft u geen SMTP-inloggegevens in te voeren. Klik OK:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Selecteer het nummer waarop de fax actief moet zijn en klik op Next:

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

Een overzicht van de instellingen verschijnt. Controleer of ze allemaal correct zijn en klik op Apply.

Hoe configureer ik Fax2Mail op mijn FRITZ!Box

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.