Wat is MMS

MMS staat voor Multimedia Messaging Service en geeft u de mogelijkheid om foto's, audiobestand en tekst via uw mobiele telefoon te verzenden en te ontvangen. Dus, verzenden van foto's, films of audiobestanden, werkt allemaal via MMS.

De meeste mobiele telefoons ondersteunen het versturen en het ontvangen van MMS-berichten. U dient MMS in te schakelen en uw mobiele telefoon te configureren.

Wanneer u een MMS krijgt en uw telefoon het niet ondersteunt, ontvangt u altijd een bericht van een website waar u de MMS kunt bekijken of beluisteren.

Eigenschappen

Max. grootte van MMS bericht: 300 kByte
MMS opslaan: op de handheld: onbeperkt; via de website: 1 week (als de ontvanger geen MMS ondersteunt)

Instellingen

Na uw eerste verbinding met het nieuwe netwerk ontvangt u een SMS-bericht met uw mobiele data-instellingen. Als deze automatische configuratie niet voor uw telefoon werkt, hieronder kunt u het nodige MMS-instellingen terug vinden:

Edpnet mobile contracten  voor oktober 2019:

- APN: event.proximus.be
- Gebruikersnaam: mms
- Wachtwoord: mms
- MMS Service (MMSC): http://mmsc.proximus.be/mms
- MMS Proxy: 10.55.14.75
- MMS-poort: 8080

Edpnet mobile contracten vanaf oktober 2019:

De MMS dienst wordt niet meer aangeboden, gezien hiervan nog maar zeer zelden gebruik gemaakt wordt. Op smartphones kunnen afbeeldingen via mobiele data verstuurd worden aan een veel lagere kostprijs met apps zoals Whatsapp, iMessage, Messenger, Snapchat enz.

Klik hier om na te kijken welk edpnet mobile abonnement u hebt.
Last updated on Oct 03, 2019 | Tags: