Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen

U bent niet zeker hoe u uw mobiele data moet instellen? Geen probleem, de onderstaande informatie gaat u alvast kunnen helpen.

Apple iPhone

Indien u een iPhone heeft, dan kan u uw APN instellen via Instellingen > Mobiel network > Mobieledatanetwerk

U dient enkel de APN te wijzigen bij het onderdeel Mobiele data.

• Kies Mobiele data en geef edpnet.be (als je bestelde edpnet mobile voor Juli 2020) of data.be (als je bestelde edpnet mobile vanaf Juli 2020 of je hebt recent een nieuwe simkaart ontvangen) in.
  • De overige velden zoals Gebruikersnaam en Wachtwoord, laat u leeg.

De instellingen worden automatisch bewaard! Dat is alles wat u moet doen.

Als je bestelde edpnet mobile
voor Juli 2020

Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen

Als je bestelde edpnet mobile
vanaf Juli 2020 of je hebt recent een nieuwe simkaart ontvangen

Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen

Android

Indien u een Android toestel heeft, opent u alvast de Instellingen app. Voor iedere Android/merk verschilt de exacte locatie waar u de APN kan instellen, maar sowieso zoekt u best bij de Verbindingen.

U zal dan de keuze Mobiele Netwerken terugvinden. Kies Namen toegangspunten. Kies voor Toevoegen als u een nieuwe APN moet aanmaken of wijzig de bestaande APN:

• Naam: edpnet
  • APN: edpnet.be (als je bestelde edpnet mobile voor Juli 2020) of data.be (als je bestelde edpnet mobile vanaf Juli 2020 of je hebt recent een nieuwe simkaart ontvangen)

Scroll naar beneden en kijk onderstaande velden na en zorg ervoor dat ze de onderstaande informatie hebben:

• MNC: 10
  • MCC: 206
  • APN type: default,supl (opgelet, kleine letter en geen spaties!)

Klik nu het opties-symbool Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen rechtsboven aan en kies Opslaan. Dat is alles wat u moet doen. Indien u niet meteen kan surfen, dan raden we aan om uw toestel even te herstarten. Zorg er ook voor dat Mobiele gegevens (Verbindingen > Gegevensverbruik) is ingeschakeld.

Andere toestellen

Zoals reeds eerder gezegd, verschilt het van model tot model waar u de APN instellingen terug vindt. U zal misschien de gebruikershandleiding van uw toestel erbij moeten nemen. Het goede nieuws is dat de APN instellingen voor edpnet mobile altijd dezelfde zijn: edpnet.be of data.be als APN, en geen gebruikersnaam en wachtwoord.

Zie ook:

Hoe activeer ik mobile-data

Hoe maak ik mijn gsm gebruiksklaar

Wat is 4G

Last updated on Aug 27, 2020 | Tags:
edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.