Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen

U bent niet zeker hoe u uw mobiele data moet instellen? Geen probleem, de onderstaande informatie gaat u alvast kunnen helpen.

Apple iPhone

Indien u een iPhone heeft, dan kan u uw APN instellen via Instellingen > Mobiel network > Mobieledatanetwerk

U dient enkel de APN te wijzigen bij het onderdeel Mobiele data.

• Kies Mobiele data en geef data.be in.
  • De overige velden zoals Gebruikersnaam en Wachtwoord, laat u leeg.

De instellingen worden automatisch bewaard! Dat is alles wat u moet doen.

Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen

Android

Indien u een Android toestel heeft, opent u alvast de Instellingen app. Voor iedere Android/merk verschilt de exacte locatie waar u de APN kan instellen, maar sowieso zoekt u best bij de Verbindingen.

U zal dan de keuze Mobiele Netwerken terugvinden. Kies Namen toegangspunten. Kies voor Toevoegen als u een nieuwe APN moet aanmaken of wijzig de bestaande APN:

• Naam: edpnet
  • APN: data.be

Scroll naar beneden en kijk onderstaande velden na en zorg ervoor dat ze de onderstaande informatie hebben:

• MNC: 10
  • MCC: 206
  • APN type (type Toegangspunt): default,supl (opgelet, kleine letter en geen spaties!)

Klik nu het opties-symbool Hoe wijzig ik mijn APN-instellingen rechtsboven aan en kies Opslaan. Dat is alles wat u moet doen. Indien u niet meteen kan surfen, dan raden we aan om uw toestel even te herstarten. Zorg er ook voor dat Mobiele gegevens (Verbindingen > Gegevensverbruik) is ingeschakeld.

Andere toestellen

Zoals reeds eerder gezegd, verschilt het van model tot model waar u de APN instellingen terug vindt. U zal misschien de gebruikershandleiding van uw toestel erbij moeten nemen. Het goede nieuws is dat de APN instellingen voor edpnet mobile altijd dezelfde zijn: data.be als APN, en geen gebruikersnaam en wachtwoord.

Zie ook:

Hoe activeer ik mobile-data

Hoe maak ik mijn gsm gebruiksklaar

Wat is 4G