Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

Dit artikel zal u door de installatie van de modem en de configuratie van internet en VoIP loodsen.

Let op: alleen B-box 3V+ (het meest recente model van B-box 3) ondersteunt VoIP. Het vorige model van het toestel ondersteunt VoIP niet: het heeft geen telefoonpoorten en de VoIP-configuratie is ook niet beschikbaar via de webinterface.

De computer aansluiten

• Sluit de stroomadapter aan op de achterkant van de modem.
  • Sluit de DSL kabel (met blauwe stekkers) op de blauwe DSL poort en verbindt het andere uiteinde met het telefoonstopcontact.
  • Sluit de netwerkkabel (met gele stekkers) op de gele LAN1 poort en verbindt het andere uiteinde met uw computer.
Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

Schakel de modem in door de aan-uit knop op de achterkant in te drukken (de meest rechtse knop). Na een zelftest is de modem klaar voor configuratie. (De modem kan enkele malen herstarten bij het eerste gebruik. Dit proces kan enkele minuten duren.)

Lampjes

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren
    POWER
    Aan De modem is staat AAN en is klaar voor gebruik
    Uit De modem is staat UIT.

DSL
    Aan De modem is synchonized
    Knipperend De modem is op het DSL signaal in aan het trainen
    Uit De modem ziet geen DSL signaal

Internet
    Aan De gebruikersgegevens staan correct ingesteld en de internetverbinding is tot stand gebracht
    Aan De ingestelde gebruikersgegevens werden afgewezen (een fout in gebruikersnaam en/of wachtwoord)
    Uit Er staan geen gebruikersgegevens ingesteld

LAN
    Aan Er is tenminste één toestel verbonden met één van de LAN poorten en dit of deze toestel(en) staat AAN
    Uit Er is geen toestel verbonden of de toestellen die verbonden zijn staan UIT

Phone1, Phone2
    Aan Het VoIP account staat correct ingesteld en is klaar voor gebruik
    Aan Het ingestelde VoIP account werd afgewezen (een fout in gebruikersnaam en/of wachtwoord)
    Uit Er staat geen VoIP account ingesteld

WPS
    Knipperend WPS wordt geactiveerd

Wi-Fi
    Aan Het wireless netwerk is ingeschakeld in de modem
    Knipperend WiFi wordt actief gebruikt
    Uit Het wireless netwerk is uitgeschakeld in de modem

ETH1-ETH4
    Aan De modem heeft een succesvolle Ethernet verbinding tot stand gebracht via de oplichtende poort
    Knipperend De modem verstuurt en/of ontvangt gegevens over de Ethernet verbinding via de oplichtende poort
    Uit De modem heeft geen Ethernet verbinding via deze poort: er is geen kabel aangesloten of het aangesloten toestel staat uit

1. De webinterface weergeven

Open de webbrowser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari, ...) en typ het standaard adres voor de webinterface http://192.168.1.1 in de adresbalk.

De B-box 3 modem is standaard beveiligd met een wachtwoord. Het standaard wachtwoord vindt u terug op de sticker die op de onderkant van het toestel werd geplakt.

Selecteer User en geef het wachtwoord in dat u op de sticker terugvindt (hoofdlettergevoelig). Klik op Inloggen om door te gaan.

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

2. Internet configuratie

Om uw PPP verbinding in te stellen dient u volgende stappen te volgen:

Selecteer Netwerkverbinding. Klik op Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren van het onderdeel Internet.

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

U ziet dat het volgende menu verschijnt:

De modem staat standaard in bridge mode. U dient m.a.w. niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen maar u dient ook de PPP te activeren door op Enable te klikken zoals in het menu hieronder is getoond.

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

Klik Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren zodra het gedaan is.

Nadat de modem de instellingen bewaard heeft komt u terug in het hoofdmenu. Als u nu terug op Netwerkverbinding klikt om vervolgens terug Toon Geavanceerde Instellingen te kiezen, dan ziet u daar dat uw modem verbonden is. U kan daar uw IP adres en andere instellingen die u gekregen hebt controleren

3. edpnet telephony configuratie

Selecteer in het hoofdmenu Telephone en klik op de Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren:

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

Om telefonie te activeren klikt u op Enabled bovenaan.

Vanaf hier kunnen we starten met de configuratie van uw edpnet VoIP telefoon nummer:

• Domein: sip.edpnet.be
  • Telefoonnummer: uw telefoon nummer
  • Gebruikersnaam: uw telefoon nummer
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat u van edpnet hebt gekregen voor uw telefonie
  • Transport: UDP
  • Poort: 5060
Let op: Als u een nieuwere versie van B-box 3 gebruikt, wordt u mogelijk ook gevraagd naar:
Outbound Proxy Server: sip.edpnet.be
Outbound Proxy Port: 5060

Klik nu op de knop Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren rechtsonderaan.

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren

Van zodra de instellingen bewaard zijn wordt u doorverwezen naar de hoofdpagina. Wanneer u nu op Telephony, klikt zal de status veranderen naar UP.

Let erop dat u geen poorten kan samenvoegen. Elk telefoonnummer komt uit op de poort die u geconfigureerd hebt.Het is slechts mogelijk om één nummer per telefoniepoort in te stellen.