Hoe configureer ik een port forwarding op mijn B-box 3

U kunt statische port forwarding (poorttoewijzing) configureren om andere gebruikers op internet toegang te verlenen tot bepaalde serverservices (bijv. HTTP-server, externe onderhoudsserver) of Internet applicaties (bijvoorbeeld online games) in uw B-box 3-thuisnetwerk.

Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt

1. Bepaal de poorten en IP-protocollen.
    Raadpleeg de handleiding of vraag de fabrikant om uit te zoeken welke poorten en / of IP-protocollen de Internet applicaties of serverservice gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren.

2. Configureer de firewall van de computer.
    Als de serverservice of Internet applicaties is geïnstalleerd op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows-firewall), dient u ook de firewall te configureren.
    Configureer de firewall van de computer volgens de instructies van de fabrikant, zodat de serverdienst of internettoepassing toegankelijk is via het thuisnetwerk.

Hoe stel ik een port forwarding in

1. Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de web interface van uw B-box 3. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://192.168.1.1. Identificeer uzelf op de modem met het gebruikerswachtwoord (het is afgedrukt op een label aan de achterkant van de modem)

2. Klik in het hoofdmenu op Toegangscontrole :

Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt
3.Selecteer het tabblad Poortmapping. U ziet de lijst met bestaande doorstuurregels. Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt

4.Klik Hoe configureer ik een port forwarding op mijn B-box 3  om een nieuwe regel in te stellen:

Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt

5. U kunt nu de port forwarding configureren:

• Als u de service vindt waarvoor u de doorsturing wilt instellen in het vervolgkeuzemenu Servicemenu, vult het automatisch de benodigde poort(en) in. Anders laat u de Custom service staan zodat u de poort(en) handmatig kunt invoeren:
Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt
  • Selecteer het gewenste protocol:
Wat dient u voor te bereiden voordat de poort forwarding ingesteld wordt
  • Voer het nummer(s) in van de externe poort(en) die gedeeld moeten worden.
  • Om port forwarding in te schakelen voor een enkele poort, voert u het nummer in zowel de velden Externe start als Externe einde in.
  • Als u port forwarding voor een poortbereik wilt inschakelen, voegt u respectievelijk de nummers van de eerste en laatste poorten toe in de velden External start  en External end.
  • Voer in het veld LAN-poort het nummer van de interne poort in of het nummer van de eerste poort van een bereik als u doorsturen voor de laatste inschakelt.
  • Voer onder Interne host het IP-adres in van het toestel waarvoor poortdoorschakeling is vereist.
  • Finish door een beschrijving toe te voegen (bijvoorbeeld de naam van de service / applicatie).

6. Klik Apply om de instellingen toe te passen.

Zie ook:

Hoe kan ik mijn B-box 3 modem installeren en configureren