Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7490 configureren voor mijn fiber verbinding

Deze handleiding kan u helpen met de configuratie van uw FRITZ!Box 7490 voor een Fiber-to-the-Home (FTTH) connectie.

Stap 1 – Ga naar de juiste pagina

Open uw internet browser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de web interface van uw FRITZ!Box. Standaard moet het via http://fritz.box of http://192.168.178.1 bereikbaar zijn. Log in als erom gevraagd wordt, dan ga naar Internet en click op Account Information optie in het drop-down menu:

Stap 2 – Configureer het toestel zodat het als router functioneert

Onder Internet Service Provider kies voor Other Internet Service Provider. U mag ook edpnet toevoegen als provider name beneden.

Beneden kies External modem or router. Dat zal de FRITZ!Box laten functioneren als een externe router.

Stap 3 – PPP connectie instellen

Scrol naar beneden en vul uw PPP gegevens in:

Ietsje verder ziet u de balkjes waar u de snelheid van uw verbinding invult. Typ 110000/10000 kbit/s of 250000/30000 kbit/s afhankelijk van uw abonnement.

Klick op Change Connection Settings en u krijgt een extra menu te zien. Vink Use VLAN for Internet Access checkbox aan en typ 10 als VLAN ID. Verder click op Apply.

Stap 4 – Sluit uw toestel op uw fiber NT aan

Het is gedaan! Gebruik uw netwerk kabel om de port LAN 1 op de FRITZ!Box te verbinden met de Ethernet Port van uw Fiber NT (Fiber Network Termination) waarop uw lijn is geactiveerd. Standaard zou de verbinding opgeleverd moeten zijn op de port 1-1 van uw Fiber NT. Indien er al een FTTH connectie geactiveerd werd in uw woning, gaan we de lijn op de volgende port, port 1-2 activeren. U kunt het correcte port nummer in uw order bevestiging terugvinden.

Opgelet: Aangezien de FRITZ!Box nu als een router functioneert, kunt u het Power/DSL lichtje niet gebruiken om te zien of de connectie actief is. Als u de status van uw fiber connectie wilt controleren, lees welke LED indicators zijn er op mijn Fiber NT.

Last updated on May 18, 2018 | Tags: