Wat is een Installatie zonder zorgen

Wat u moet weten

Heeft u een installatie zonder zorgen besteld?

• U wordt door edpnet gecontacteerd om een installatiedatum en uur te bevestigen.
  • De installatie wordt verzorgd door een edpnet technieker.

Wat dient u zelf voor te bereiden VÓÓR de installatie

• Zorg ervoor dat u voorbereid bent en dus vooraf de nodige beslissingen neemt: nog vóór de installatie dient de technieker op de hoogte te zijn van wat hij exact moet uitvoeren opdat er geen tijd verloren gaat.
  • De technieker moet een vlotte en volledige vrije toegang hebben tot de locaties/ruimtes waar hij moet zijn. Er mag niets in de weg staan dat de installatie zou kunnen belemmeren.
  • De contactpersoon moet de dag van de installatie telefonisch bereikbaar zijn op het telefoonnummer dat werd opgegeven tijdens de bestelling.
Wat is een Installatie zonder zorgen
BELANGRIJK:
Indien de installatie niet kan uitgevoerd worden, om welke reden dan ook (bijvoorbeeld: afwezigheid van de klant, opgegeven contactpersoon telefonisch niet bereikbaar, geen naam op de deurbel, geen toegang of weigering van de installatie, ...) dan:

- zal kan de technieker vertrekken;
- zal de Telecom installatie: Test&Label gefactureerd worden als ‘wrongful intervention’ volgens onze bijzondere installatievoorwaarden. Een nieuwe installatiedatum zal ingepland worden. Hierdoor zal de activatie van uw DSL-verbinding vertraging oplopen.

DE INSTALLATIE: Wat wordt uitgevoerd

Wat is een Installatie zonder zorgen
BELANGRIJK:
Indien u wenst dat de edpnet modem niet aan het Proximus intropunt (IS/RA punt) geïnstalleerd wordt, maar in een andere ruimte (bvb. in serverlokaal, specifieke ruimte in het kantoorgebouw, appartement, ...), dan dient u ervoor te zorgen dat er vrije interne bekabeling aanwezig is tussen het Proximus intropunt en de gewenste ruimte. Proximus, noch edpnet, is verantwoordelijk voor de interne bekabeling.
  • Installatie en configuratie van de xDSL modem (aangekocht bij edpnet).
  • Testen van de lijnkwaliteit en –snelheid.
  • Bekabeling (VVT) vanaf de NTP2007 tot aan de modem (max. 15 meters en enkel als dat nodig blijkt te zijn volgens de edpnet technieker).
  • Beveiligen van het draadloze netwerk.
  • Verbinden van de modem naar netwerk of naar 1 desktop pc of laptop (netwerkkaart niet inbegrepen).
  • Verplaatsingskosten, alsook 1 werkuur zijn inbegrepen in de prijs. De kost van een wandcontactdoos (NTP2007) is ook inbegrepen.
  • Edpnet zal een pre-installatie voorzien in geval dat u reeds een actieve xDSL-verbinding heeft, om op die manier een mogelijke onderbreking tot het minimum te herleiden op de eigenlijke activatiedatum. Een pre-installatie houdt in dat:

- Edpnet uw huidige opstelling voorbereidt op de activatie van de edpnet internetdienst;
    - De edpnet modem een pre-configuratie en setup krijgt (zonder al effectief aangesloten te worden).
Wat is een Installatie zonder zorgen
BELANGRIJK:
Gelieve ons vooraf in te lichten over specifieke configuratie vereisten.

U blijft uw internetverbinding behouden via uw huidig (‘oud’) abonnement (en hardware) tot op het moment van omschakeling naar de edpnet internetdienst. Na omschakeling naar edpnet, sluit u de modem fysiek aan.
Na de installatie zal de technieker u vragen om een interventieformulier/rapport te tekenen.

DE INSTALLATIE: Wat wordt niet uitgevoerd

• Alle overige werkzaamheden die hierboven niet vermeld zijn, zoals bijvoorbeeld: interne bekabeling (tussen verdiepingen en ruimtes), de installatie en/of configuratie van hardware dat niet werd aangekocht bij edpnet, installatie en/of configuratie van een intern netwerk en software, ...
Wat is een Installatie zonder zorgen
BELANGRIJK:

De bijzondere installatievoorwaarden vindt u hier terug. Gelieve deze aandachtig na te lezen.

De volledige omschrijving van de 'installatie zonder zorgen' vindt u hier terug
Gelieve deze aandachtig na te lezen.

Meer info:

Last updated on Jun 14, 2018 | Tags:
Edpnet cookies

Functionele cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Analytische cookies geven inzicht welke pagina’s van de edpnet website u bezocht heeft, hoelang u een welbepaalde pagina bezocht, of u reeds eerder de edpnet website bezocht, evaluatie van uw navigatiegedrag op onze website, ... Met deze cookies bekomt edpnet een algemeen beeld van het websitebezoek. Hierdoor kunnen wij analyseren waar en wanneer er bijvoorbeeld fouten op de website ontstaan.
Commerciële/Advertentie cookies zorgen ervoor dat getoonde advertenties op de edpnet website, subsites of Social Media relevant zijn voor u.