Hoe kan ik een NTP installeren

Wat is een NTP?

Een NTP (=network termination point, eerste aansluitpunt) is het punt waarop het Proximus-netwerk eindigt en de interne bekabeling van de klant begint. Het is dus scheidingslijn tussen Proximus en klanten domein.

Hoe ziet er een NTP uit?

Een modern NTP moet een TF2007 aansluitdoos zijn en ziet er als volgt uit:

Hoe kan ik een NTP installeren
Hoe kan ik een NTP installeren
opgebouwde model ingebouwde model

1. Verwijder de huidige aansluitdoos (op het punt waar het Proximus-netwerk in uw huis/appartement komt).

2. Open de TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren

3. Maak het centrale blok van de bevestigingsplaat los.

Hoe kan ik een NTP installeren

4. Open het witte klepje.

Hoe kan ik een NTP installeren

5. Doorprik de bevestigingspunten voor de schroeven van de bevestigingsplaat die u bij het monteren van de TF2007 zal gebruiken.

Hoe kan ik een NTP installeren

6. Sluit het witte klepje.

Hoe kan ik een NTP installeren

1. Maak een opening voor de kabel.
Hoe kan ik een NTP installeren

​8. Maak ook een opening voor de kabel in het deksel.

Hoe kan ik een NTP installeren

9. Bepaal de positie voor het NTP en monteer de TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren

10. Plaats het centrale blok terug op de bevestigingsplaat.

Hoe kan ik een NTP installeren

11. Bevestig de bevestigingsplaat van TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren

12. Verbind de draden met de klemmen.

• Draai de schroefjes tegen de wijzers van de klok in
  • Bevestig de draden in de juiste klemmen.
    • De oranje klem is bestemd voor de aarding (meestal niet aangesloten).
    • Twee draden met de toon sluit u aan op de zwarte klem .
    • Alle draden voor de telefonie, waaronder de alarmen en andere accessoires, sluit u aan op de groene klem.
    • Als u de aparte kabel gebruikt die enkel bestemd is voor de aansluiting van de modem, sluit u deze aan op de blauwe klem.
  • Zet de draden vast door de schroevendraaier met de wijzers van de klok mee te draaien.
Let op: blijven er niet-verbonden draden over? Plooi die dan voorzichting op in de aansluitdoos, om te voorkomen dat de vrije paren de metalen onderdelen raken.

Hoe kan ik een NTP installeren

12. Sluit de TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren

1. Open de TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren

2. Maak het centrale blok los.

Hoe kan ik een NTP installeren

3. Open het witte klepje.

Hoe kan ik een NTP installeren

4. Maak een gat in de boven- of onderkant van de bevestigingsplaat, afhankelijk van de plaats waar de draden moeten komen.

Hoe kan ik een NTP installeren

5. Doorprik de bevestigingspunten voor de schroeven van de bevestigingsplaat die u bij het monteren van de TF2007 zal gebruiken en haal er de draden door.

Hoe kan ik een NTP installeren

6. Neem de bevestigingsklem voor een inbouwdoos.

Hoe kan ik een NTP installeren

7. Maak de schroefjes los zodat alle onderdelen loskomen.

Hoe kan ik een NTP installeren

8. Kleef de dubbelzijdige kleefband op de daarvoor bestemde plaats.

Hoe kan ik een NTP installeren

9. Kleef de onderkant van de klemhouder vervolgens op de achterzijde van de bevestigingsplaat.

Hoe kan ik een NTP installeren

10. Plaats de schroeven.

Hoe kan ik een NTP installeren

11. Plaats de klemmetjes in de klemhouder. Draai de moertjes slechts lichtjes aan nuts.

Hoe kan ik een NTP installeren

12. Plaats het elastiekje om de klemmetjes.

Hoe kan ik een NTP installeren

13. Steek de draden door de opening en plaats de bevestigingsplaat op de muur.

Hoe kan ik een NTP installeren

14. Draai de schroeven aan om de bevestigingsplaat vast te klemmen op de muur.

Hoe kan ik een NTP installeren

15. Sluit het witte klepje.

Hoe kan ik een NTP installeren

16. Plaats het centrale blok op de bevestigingsplaat.

Hoe kan ik een NTP installeren

17. Bevestig de draden in de klemmen.

• Draai de schroefjes tegen de wijzers van de klok in
  • Bevestig de draden in de juiste klemmen.
    • De oranje klem is bestemd voor de aarding (meestal niet aangesloten).
    • Twee draden met de toon sluit u aan op de zwarte klem .
    • Alle draden voor de telefonie, waaronder de alarmen en andere accessoires, sluit u aan op de groene klem.
    • Als u de aparte kabel gebruikt die enkel bestemd is voor de aansluiting van de modem, sluit u deze aan op de blauwe klem.
  • Zet de draden vast door de schroevendraaier met de wijzers van de klok mee te draaien.

Let op: Blijven er niet-verbonden draden over? Plooi die dan voorzichting op in de aansluitdoos, om te voorkomen dat de vrije paren de metalen onderdelen raken

Hoe kan ik een NTP installeren

18. Sluit de TF2007.

Hoe kan ik een NTP installeren