Wat is een IP-range

Wat is een IP-range?

Een edpnet IP Range, of subnet, is een verzameling opeenvolgende publieke IP adressen. De grootte van de IP range wordt bepaald door het subnet en is gelimiteerd tot:

• 4 IP adressen (subnet /30)
  • 8 IP adressen (subnet /29)
  • 16 IP adressen (subnet /28)
  • 32 IP adressen (subnet /27)
  • 64 IP adressen (subnet /26)

Belangrijk: elke IP-range heeft 3 IP adressen die niet kunnen worden gebruikt als publieke IP adressen. Deze zijn:

• het Netwerk Adres (the laagste IP adres van de reeks)
  • het Broadcast Adres (het hoogste IP adres van de reeks)
  • het IP Address dat geconfigureerd wordt als het Gateway IP Address op de router

Waarvoor kan een IP range gebruikt worden?

Een IP Range kan enkel worden gestuurd naar een vast IP adres. Daarom is het aantal producten waarvoor subnetting toepasbaar is beperkt tot :

• VDSL Pro, Expert en Expert Plus
  • Ethernet First Mile (EFM) en Fiber
  • Alle SDSL Lijnen
  • Dedicated Hosting

Hoe kan ik bestellen?

Het wordt ten zeerste aanbevolen geen IP range te bestellen om uw computers van een dynamisch IP adres te voorzien.
Vaste IP adressen zijn vereist bij levering van bijvoorbeeld:

• een voor iedereen toegankelijke site of server
  • een eigen mailserver
  • een publieke applicatie server
  • een centrale VPN site

Alvorens een IP Range te bestellen, overloopt u best even uw objectieven. Het is immers nodig een IP-range te bestellen die groot genoeg is (denk aan bedrijfsuitbreiding), aangezien het praktisch onmogelijk is de IP range in een later stadium uit te breiden. Het vereist ook minder technische ingrepen om uw IP range van nieuwe toepassingen te voorzien.

U kunt een IP range bestellen bij een VDSL-verbinding met vast IP adres, SDSL of een Dedicated Hosting oplossing. Als u een IP range wenst toe te voegen aan een bestaande VDSL-verbinding met een vast IP adres, een SDSL- of Dedicated Hosting abonnement, kunt u bestellen via My edpnet.