Managed Services installatie

• U wordt door edpnet gecontacteerd om een installatiedatum en uur te bevestigen.
  • De installatie wordt verzorgd door een edpnet technieker.

Wat dient u zelf voor te bereiden VÓÓR de installatie

• Lees aandachtig de details over de telecom installatie
  • Zorg ervoor dat u voorbereid bent en dus vooraf de nodige beslissingen neemt: nog vóór de installatie dient de technieker op de hoogte te zijn van wat hij exact moet uitvoeren opdat er geen tijd verloren gaat.
  • De technieker moet een vlotte en volledige vrije toegang hebben tot de locaties/ruimtes waar hij moet zijn. Er mag niets in de weg staan dat de installatie zou kunnen belemmeren.
  • De contactpersoon moet de dag van de installatie telefonisch bereikbaar zijn op het telefoonnummer dat werd opgegeven tijdens de bestelling.
BELANGRIJK:
Indien de installatie niet kan uitgevoerd worden, om welke reden dan ook (bijvoorbeeld: afwezigheid van de klant, opgegeven contactpersoon telefonisch niet bereikbaar, geen naam op de deurbel, geen toegang tot (deel van) het gebouw of weigering van de installatie, ...) dan:

- zal kan de technieker vertrekken;
- zal er een onnodige interventie aangerekend worden;
- zal er een nieuwe installatiedatum ingepland worden;
- zal de activatie van uw DSL-verbinding hierdoor vertraging oplopen.

DE INSTALLATIE: Wat wordt uitgevoerd

• Indien nodig, een telecom installatie (Test & Label);
  • Indien nodig zal een NTP2007 geïnstalleerd worden op het Proximus intro punt in het gebouw;
BELANGRIJK:
Indien u wenst dat de edpnet modem niet aan het Proximus intropunt (IS/RA punt) geïnstalleerd wordt, maar in een andere ruimte (bvb. in serverlokaal, specifieke ruimte in het kantoorgebouw, appartement, ...), dan dient u ervoor te zorgen dat er vrije interne bekabeling aanwezig is tussen het Proximus intropunt en de gewenste ruimte.
Proximus, noch edpnet, is verantwoordelijk voor de interne bekabeling.
  • De lijn zal op de NTP2007 worden gemonteerd, vervolgens worden getest en tenslotte worden voorzien van een Circuit ID.
  • Indien nodig, de installatie van een filter (filter inbegrepen);
  • Het plaatsen van telefoonbekabeling tussen de NTP2007 en de modem (max. 15 meter, geen boringen, en alleen indien nodig geacht volgens de edpnet technieker);
  • Aansluiting van de xDSL modem/router op de netwerkkaart van 1 computer (netwerkkaart niet inbegrepen);
  • Installatie en configuratie van de xDSL modem / router (wij installeren noch configureren niet-via-edpnet-verkregen-hardware noch het interne netwerk);
  • Testen van de xDSL verbinding;

• Verplaatsingskosten, alsook 1 werkuur zijn inbegrepen in de prijs. De kost van een wandcontactdoos (NTP2007) is ook inbegrepen;
  • Edpnet zal een pre-installatie voorzien in geval dat u reeds een actieve xDSL-verbinding heeft, om op die manier een mogelijke onderbreking tot het minimum te herleiden op de eigenlijke activatiedatum. Een pre-installatie houdt in dat:

- Edpnet uw huidige opstelling voorbereidt op de activatie van de edpnet internetdienst;
    - De edpnet modem een pre-configuratie en setup krijgt (zonder al effectief aangesloten te worden).
BELANGRIJK:
Gelieve ons vooraf in te lichten over specifieke configuratie vereisten.

U blijft uw internetverbinding behouden via uw huidig (‘oud’) abonnement (en hardware) tot op het moment van omschakeling naar de edpnet internetdienst. Na omschakeling naar edpnet, sluit u de modem fysiek aan.
Na de installatie zal de technieker u vragen om een interventieformulier/rapport te tekenen.

DE INSTALLATIE: Wat wordt niet uitgevoerd

• Alle overige werkzaamheden die hierboven niet vermeld zijn, zoals bijvoorbeeld: interne bekabeling (tussen verdiepingen en ruimtes), de installatie en/of configuratie van hardware dat niet werd aangekocht bij edpnet, installatie en/of configuratie van een intern netwerk en software, ...
BELANGRIJK:

De bijzondere Managed services voorwaarden vindt u hier terug. Gelieve deze aandachtig na te lezen.

De volledige omschrijving van de 'managed services installatie' vindt u hier terug. Gelieve deze aandachtig na te lezen.

Posted on Jan 29, 2016 | Tags: