Hoe schakel ik IPv6 in op mijn FRITZ! Box

Met deze handleiding kunt u IPv6-ondersteuning configureren op uw FRITZ! Box. Het toestel ondersteunt dual-stack voor gelijktijdig gebruik van IPv6 en IPv4, wat betekent dat het zowel IPv4- als IPv6-verbindingen tot stand kan brengen.

Opmerking: het instellen van IPv6 op uw FRITZ! Box is niet voldoende om het protocol te laten werken, u moet het ook activeren in My edpnet en configureren op de computers, smartphones en andere apparaten die op de modem zijn aangesloten.

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw Fritz! Box en log in als u daarom gevraagd wordt. Standaard is deze bereikbaar op http://fritz.box of http://192.168.178.1. Ga naar Internet  en klik op Account information in een drop-down menu:

Klik op het tabblad IPv6 en vink het selectievakje IPv6 support enabled aan:

Het volgende drop-down menu verschijnt. Omdat edpnet native IPv6-verbindingen ondersteunt, kunt u kiezen tussen Always use a native IPv4 connection (recommended) of Always use a native IPv6 connection.

Beide opties dwingen FRITZ! Box om native IPv6 te gebruiken. Het verschil is dat als Always use a native IPv4 connection (recommended) wordt gekozen en de native IPv6 faalt, wordt er een tunnelprotocol over IPv4 (6to4) geopend.

Als u Always use a native IPv6 connection hebt gekozen, selecteert u ook Derive global address using the assigned prefix onder Connection Settings. Laat Use DHCPv6 Rapid Commit -instelling ingeschakeld.

Last updated on Jul 12, 2018 | Tags: