Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 modem installeren en configureren

Basis en Internet configuratie

De basis configuratie wizard komt enkel te voorschijn als u de Fritz!Box voor de eerste keer aansluit of na een reset naar fabrieksinstellingen.

Stap 1 - De web interface openen

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome…) en ga naar: http://fritz.box (of http://192.168.178.1)

Stap 2 - Taalkeuze

Vervolgens krijgt de wizard te zien voor de eerste basis configuratie.
U kiest hier voor English of een andere taal indien gewenst.
Druk vervolgens op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 01.PNG

Stap 3 - Regionale instelling

De taal van de web interface is nu veranderd naar de gekozen taal; in dit geval is dit het Engels.
U krijgt nu het scherm te zien om de regionale instellingen te kiezen.
In de combo box kiest u voor Belgium en vervolgens klikt u op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 02.PNG

Stap 4 - Herstarten

Nu zal de Fritz!Box automatisch herstarten en na ongeveer 1 minuut kan u klikken op To Overview om naar de overzichtspagina te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 04.PNG

Stap 5 - Administrator wachtwoord instellen

Eerst wordt u nog gevraagd of u een wachtwoord wenst in te stellen.
Hiermee kan u ongewenste toegang tot uw Fritz!Box en zijn instellingen te vermijden.
Indien u het wachtwoord later wenst in te stellen, kan u het vinkje uitvinken en op Register klikken om door te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 05.PNG

Stap 6 - Welkom scherm

Het volgende scherm is het Welcome scherm, waar de wizard kan worden gestart om de internet verbinding in te stellen.
Deze wizard is niet nodig om uw edpnet verbinding in te stellen.
Hierdoor drukt u rechtsonderaan op Cancel zodat u de wizard verlaat en manueel de instellingen kan aanpassen.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 06.PNG

Stap 7 - Wizard verlaten

U krijgt nu een scherm te zien krijgen waarop u kan bevestigen om deze wizard te verlaten, klik op OK.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 07.PNG

Stap 8 - Wizards

Hierna krijgt u het scherm met alle beschikbare wizards te zien.
Links in het menu kiest u voor Internet.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 08.PNG

Step 9 - Annex selecteren

Om een succesvolle verbinding met het edpnet-netwerk tot stand te brengen, moet uw toestel de juiste Annex-instelling hebben. Voor ADSL moet dit Annex A zijn.

Voor VDSL moet dit Annex B zijn.
Om de Annex in te stellen, dient u eerst in de geavanceerde modus te zijn. In the interface of the modem, scroll in de interface van de modem helemaal naar beneden tot u View: Standard ziet, wanneer u hierop klikt, wordt overgeschakeld naar View: Advanced.

In the menu links, gaat u naar Internet > DSL Information. Klik nu op het tabblad Line Settings.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 modem installeren en configureren

Scroll op deze pagina naar beneden tot dat u Annex Settings vindt. Indien Annex A of Annex B is al geselecteerd, ga naar de step 10.
Indien niet, selecteert u Annex A of Annex B voor VDSL en klik op Apply. De modem zal nu opnieuw opstarten om de instellingen toe te passen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 modem installeren en configureren

Stap 10 - Online Monitor

U komt nu op het scherm Online Monitor waar u de status van de internet verbinding te zien krijgt.
(Als er een DSL signaal op de lijn zit, zal er een groen lichtje getoond worden.)
U kiest links in het menu voor Account Information.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 modem installeren en configureren

Stap 11 - Account Information

Kies EDPNET in de drop-down menu van Internet Service Providers. Het enige dat u in deze stap hoeft in te vullen zijn uw inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Druk vervolgens op Apply.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 modem installeren en configureren

Uw internet verbinding is nu klaar voor gebruik en op het Overview scherm zal Internet groen branden.

Fritzbox7360 EN2.PNG

VoIP configuratie

Via deze stappen kan u uw edpnet telephony in enkele stappen instellen voor gebruik.

Stap 1 - Overview

In het overzichtsscherm Overview klikt u links in het menu op Telephony.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 14.PNG

Stap 2 - Calls

Vervolgens klikt u links in het menu op Own Telephone Numbers.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 16.PNG

Stap 3 - Own Telephone Numbers

In het eerste tabblad Telephone Numbers kan u nieuwe VoIP nummers toevoegen.
Om een nummer toe te voegen klikt u rechts onderaan op New telephone number.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 17.PNG

Stap 4 - Configure Outgoing Called ID

Selecteer Set up Internet telephone number en klik op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 18.PNG

Stap 5 - Set Up Internet Telephony

In het volgende scherm kan u de gehele configuratie invullen voor uw voip telefoon nummer.

Onder Select your Internet telephony provider: kiest u voor other provider.
Internet number: mijn telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
User name: mijn telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
Password: mijn wachtwoord (bijvoorbeeld: password)
Registrar: voip.edpnet.be

Klik vervolgens op OK.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 19.PNG

Stap 6 - Line type

Selecteer DSL line without a fixed-network line en klik op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 20.PNG

Stap 7 - Save and Check Internet Telephony

Controleer of u alle gegevens correct hebt ingevoerd en klik op Back om deze te corrigeren of Next om door te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 21.PNG

Uw instellingen worden nu geverifieerd.
Eens succesvol, klikt op Next om door te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 22.PNG

Als u alles correct heeft ingesteld zal Status groen branden net voor het telefoonnummer.

Fritzbox 7360 ADSL BE-EN 23.PNG

Complete handleiding (PDF)

Download hier de volledige handleiding van de Fritz!Box Fon WLAN 7360 (PDF) (Duits).