Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7360 of 7490 modem installeren en configureren

Automatische Configuratie

Het is nu mogelijk om uw Fritz!Box 7360 of 7490 automatisch te configureren! U moet enkele stappen doorlopen voor uw toestel met het internet te verbinden. Wij zullen automatisch voor de configuratie zorgen. Als de automatische configuratie niet werkt, kan u het altijd manueel doen. Instructies hiervoor vindt u iets verder in deze handleiding.

Stap 1 - De web interface openen

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar: http://fritz.box

Stap 2 - Taalkeuze

Vervolgens krijgt de wizard te zien voor de eerste basis configuratie.
U kiest hier voor English of een andere taal indien gewenst.
Druk vervolgens op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 01.PNG

Stap 3 - Regionale instelling

De taal van de web interface is nu veranderd naar de gekozen taal; in dit geval is dit het Engels.
U krijgt nu het scherm te zien om de regionale instellingen te kiezen.
In de combo box kiest u voor Belgium en vervolgens klikt u op Next.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 02.PNG

Stap 4 - Het kiezen van de annex

De Annex-optie stelt uw modem in de juiste mode voor het type van uw verbinding.

ADSL (PSTN)
ADSL (Raw Copper
ADSL (ISDN) VDSL
Annex A Annex B

Stap 5 - Herstarten

Nu zal de Fritz!Box automatisch herstarten en na ongeveer 1 minuut kan u klikken op To Overview om naar de overzichtspagina te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 04.PNG

Stap 6 - Administrator wachtwoord instellen

Eerst wordt u nog gevraagd of u een wachtwoord wenst in te stellen.
Hiermee kan u ongewenste toegang tot uw Fritz!Box en zijn instellingen te vermijden.
Indien u het wachtwoord later wenst in te stellen, kan u het vinkje uitvinken en op Register klikken om door te gaan.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 05.PNG

Stap 7 - Welkom scherm

Het volgende scherm is het Welcome scherm, waar de wizard kan worden gestart om de internet verbinding in te stellen. U kan op Next drukken om de wizard te starten.

Fritzbox 7360 ADSL BE-NL 06.PNG

Stap 8 - Internet-provider kiezen

De wizard zal u vragen welke internet-provider u wilt kiezen. Kies EDPNET van de lijst, en druk dan op Next.

Stap 9 - Instellingen confirmeren

Met deze stap confirmeert u de aanpassingen. Door EDPNET te kiezen in de vorige stap is alles al voor u ingevuld. U kan nu op Next drukken.

Stap 10 - De verbinding controleren

Het toestel zal nu proberen te verbinden. Als de balk groen is, betekent dit dat alles succesvol was! U kan nu op Next drukken.

Als de balk rood is: Ga na of de modem wel verbonden is, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power-lampje brandt zonder onderbreking). Als u niet zeker bent, contacteert u best onze helpdesk voor assistantie. 7490 annex dslinfo.PNG

Stap 11 - Telefoonnummers instellen

U kan deze stap overslaan, zelfs als u ook klant bent voor edpnet-telefonie. Alles zal automatisch geconfigureerd worden. Indien u meer dan 3 telefoonnummers heeft zullen deze niet automatisch ingesteld worden. U kan dan het gedeelte volgen in de manuele sectie van deze gids.

Stap 12 - Instellingen van de draadloze LAN

U kan alles laten zoals het is, of u kan uw netwerk-naam en -paswoord veranderen. Als u iets verandert, raden wij u aan om deze aanpassingen op te schrijven.
Het paswoord voor de draadloze verbinding kan u ook vinden op het label aan de onderzijde van het toestel. Druk op Finish wizards.

Stap 13 - Wachten en verifiëren

Wij adviseren u tot tien minuten te wachten terwijl uw toestel automatisch wordt geconfigureerd. U zou nu de mogelijkheid hebben om naar alle websites te surfen, en ook om te bellen als u edpnet-telefonie heeft.
Als er tien minuten zijn verstreken zonder dat u kan surfen naar een website, volgt u best de Manuele Configuratie-sectie van deze handleiding.

Ga ook na of u verbinding heeft door te gaan naar Internet - Online Monitor en na te gaan of zowel de DSL en Internet-lampjes groen zijn.

Manuele Configuratie

Deze manuele stappen zijn hier voor het geval dat de voorgaande stappen u geen werkende verbinding konden bieden. Dit deel van de handleiding gaat verder waar de automatische configuratie stopt.

Step 14 - Online Monitor

Klik in het linkse menu op Internet en dan naar Online Monitor. Nu bent u in het scherm van de Online Monitor waar u de status van de internet-verbinding kan nagaan.
(Als er een DSL-signaal op de lijn is, zal het licht groen worden.)
In het linkse menu klikt u nu op Account Information.

FB2015 OnlineMonitor.PNG

Stap 15 - Account-informatie

Kies EDPNET in de lijst van Internet Service Providers. Het enigste wat u hier hoeft te doen is uw gebruikersnaam en paswoord in te vullen die u van edpnet heeft ontvangen, en dan op Apply te drukken.

FB2015 AccountInfo.PNG

Als u correct uw gegevens heeft ingevuld, zal het Internet-lampje groen worden op het Overview-scherm. Uw toestel is nu verbonden met het internet.

Fritzbox7360 NewFW11.PNG

Stap 16 - Telephony Menu

Deze instellingen mag u overslaan indien u niet over een edpnet telephony abonnement beschikt.

In het linkse menu van het hoofscherm (Overview) klikt u op Telephony om uw VoIP-nummers in te stellen. Dan klikt u op Own Telephone Numbers in het linkse menu.

FB2015 TelephoneOverview Empty.PNG

Stap 17 - Eigen Telefoonnummers

In de eerste tab (Telephone Numbers) kan u een nieuw telefoon-nummer instellen.
Om een nieuw telefoon-nummer in te stellen, klikt u op New telephone number.

FB2015 TelephoneOverview Empty.PNG

Stap 18 - Configuratie van Outgoing Caller ID

Selecteer IP-based Line en druk dan op Next.

FB2015 Telephone Type.PNG

Stap 19 - Internet-telefonie instellen

In het volgende scherm voert u de complete configuratie van uw VoIP telefoon-nummer in:

Onder Telephony provider selecteer: other provider
Internet telephone number: uw telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
User name: uw telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
Password: uw paswoord (bijvoorbeeld: password)
Registrar: voip.edpnet.be

U kan de andere instellingen laten zoals ze zijn. Druk dan op Next.

FB2015 Telephone Settings.PNG

Step 20 - Opslaan en nagaan van internet-telefonie

Ga na of u alle correcte gegevens hebt ingegeven. Druk op Back als dit niet zo is voor iets aan te passen, of Next als alles in orde is.

FB2015 Telephone Overview.PNG

Uw instellingen zullen nu worden nagekeken.
Als alles gelukt is, drukt u op Next.

FB2015 Telephone Check.PNG

Als alles correct is ingesteld, zal het Status-lampje voor uw telefoonnummer groen worden.

FB2015 TelephoneOverview Filled.PNG

Complete handleiding (PDF)

Download hier de volledige handleiding van de Fritz!Box Fon WLAN 7490 (PDF) (Engels).

Last updated on Jan 15, 2015 | Tags: