Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Maak u geen zorgen! Het configureren van uw FRITZ!Box is eenvoudig, zelfs als u geen laptop of pc hebt. Gebruik gewoon uw telefoon of tablet om toegang te krijgen tot de internetinterface van de modem en uw internetverbinding tot stand te brengen.

Stap 1 — Verbinding maken met de modem

Eerst dient u Wi-Fi in te schakelen op uw FRITZ!Box. Druk op de WLAN-knop en houd deze ingedrukt totdat het WLAN-lampje begint te knipperen:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Verbind uw telefoon of tablet met het draadloze netwerk dat u zojuist hebt ingeschakeld. Het heet FRITZ!Box 7430 of FRITZ!Box 7490.

Het wachtwoord wordt standaard afgedrukt op een label dat u wellicht op de achterkant van de modem vindt:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 1 — Web interface openen

Open uw web browser (Safari, Chrome,…) en ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1 dans la barre d'adresse.

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer English of een andere taal indien gewenst.

Klik op OK om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 3 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer Belgium in drop-down menu en klik op Done.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 4 — Annex selecteren

Om succesvol met edpnet netwerk te verbinden, dient uw FRITZ!Box een correcte Annex instelling te krijgen. De Annex instelling stelt uw modem in de juiste mode voor het type van uw verbinding.

Annex A: ADSL (PSTN or raw copper)
Annex B: VDSL

Kies de bijbehorende Annex-instelling en druk op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 5 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 6 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands.

Wordt u gevraagd om een wachtwoord toe te wijzen. Het toewijzen van een wachtwoord beveiligt uw instellingen en voorkomt ongewenste toegang tot uw Fritz!Box.

Klik op OK om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 7 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Next om de wizard te starten.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 8 — Toegangsgegevens

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPnet in een drop-down menu en selecteer de optie EDPnet DSL. Klik op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 9 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 10 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Handmatig configureren

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Klik op Internet in het menu links en dan op Account Information

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Kies EDPnet in een drop-down menu onder Internetprovider en selecteer de optie EDPnet DSL.

Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Daarna klik op Apply.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 1 — Verbinding maken met de modem

Eerst dient u Wi-Fi in te schakelen op uw FRITZ!Box. Druk op de WLAN-knop en houd deze ingedrukt totdat het WLAN-lampje begint te knipperen.

Verbind uw telefoon of tablet met het draadloze netwerk dat u zojuist hebt ingeschakeld. Het heet FRITZ!Box 7530 of FRITZ!Box 7590.

Het wachtwoord wordt standaard afgedrukt op een label dat u wellicht op de achterkant van de modem vindt:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 1 — Web interface openen

Open uw web browser (Safari, Chrome,…) en ga naar http://fritz.box of http://192.168.178.1 dans la barre d'adresse.

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op OK om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 3 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands.

U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Klik op Aanmelden om verder te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 4 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer België in drop-down menu en klik op Toepassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 5 — Annex selecteren

Om succesvol met edpnet netwerk te verbinden, dient uw FRITZ!Box een correcte Annex instelling te krijgen. De Annex instelling stelt uw modem in de juiste mode voor het type van uw verbinding.

Annex A: ADSL (PSTN or raw copper)
Annex B: VDSL

Kies de bijbehorende Annex-instelling en druk op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 6 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 7 — Welkom bij de FRITZ!Box

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 8 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 9 — Toegangsgegevens

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPnet in een drop-down menu en selecteer de optie EDPnet DSL. Klik op Verder.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 10 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Stap 11 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Handmatig configureren

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Klik op Internet in het menu links en dan op Toegangsgegevens

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb

Kies EDPnet in een drop-down menu onder Internetprovider en selecteer de optie EDPnet DSL.

Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Daarna klik op Toepassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box configureren als ik alleen een smartphone heb