Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Basis en Internet configuratie

De basis configuratie wizard komt enkel te voorschijn als u de Fritz!Box voor de eerste keer aansluit of na een reset naar fabrieksinstellingen.

Stap 1 - De web interface openen

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naarhttp://fritz.box.

Stap 2 - Taalkeuze

Vervolgens krijgt de wizard te zien voor de eerste basis configuratie, de standaard taal is het Duits.
U kiest hier voor English of een andere taal indien gewenst.
Druk vervolgens op Weiter (Next).

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 3 - Regionale instelling

De taal van de web interface is nu veranderd naar de gekozen taal; in dit geval is dit het Engels.
U krijgt nu het scherm te zien om de regionale instellingen te kiezen.
In de combo box kiest u voor Belgium en vervolgens voor Apply

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 4 - Herstarten

Nu zal de Fritz!Box automatisch herstarten en na ongeveer 1 minuut kan u klikken op To Overview om naar de overzichtspagina te gaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 5 - Administrator wachtwoord instellen

Eerst wordt u nog gevraagd of u een wachtwoord wenst in te stellen.
Hiermee kan u ongewenste toegang tot uw Fritz!Box en zijn instellingen te vermijden.
Indien u het wachtwoord later wenst in te stellen, kan u het vinkje uitvinken en op Log On klikken om door te gaan naar de overzichtspagina.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 6 - Welkom scherm

Het volgende scherm is het Welcome scherm, waar de wizard kan worden gestart om de internet verbinding in te stellen.
Deze wizard is niet nodig om uw edpnet verbinding in te stellen.
Hierdoor drukt u bovenaan op Settings zodat u manueel de instellingen kan aanpassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 7 - Wizard verlaten

U krijgt nu een scherm te zien krijgen waarop u kan bevestigen om deze wizard te verlaten, klik op OK

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 8 - Wizards

Hierna krijgt u het scherm met alle beschikbare wizards te zien.
Links in het menu kiest u voor Advanced Settings

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 9 - Advanced Settings

U krijgt nu het scherm met alle Advanced Settings te zien.
Hier kiest u voor Internet

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 10 - Online Monitor

U komt nu op het scherm Online Monitor waar u de status van de internet verbinding te zien krijgt.
(Als er een DSL signaal op de lijn zit, zal er een groen lichtje getoond worden.)
U kiest links in het menu voor Account Information.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 11 - Operation Mode

Dit scherm is onderverdeeld in Operating Mode en Connection Settings
Bij Operating Mode kiest u voor Use one Internet connection for all computers (router)

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 12 - Meer instellingen

Na deze keuze komen er automatisch meerdere instellingen te voorschijn.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 13 - Account Information

Bij Account Information selecteert u Account information required (PPPoE/PPPoA connection)
Na deze keuze komen er automatisch andere instellingen te voorschijn.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 14 - Connection Settings

Bij Connection Settings stelt u volgende waarden in:
User name: uw gebruikersnaam (bvb gebruikersnaam@EDPNET)
Password: uw wachtwoord (bvb 1234)
Password confirmation: bevestig hier nogmaals uw wachtwoord.

Kies voor Maintain Internet connection permanently om uw verbinding continue aan te laten staan.
Onder DSL ATM Settings kiest u voor Define ATM settings manually en vult u volgende waarden in:
VPI: 8
VCI: 35
Bij Encapsulation kiest u voor PPPoE

In onderstaande foto staan de correcte instellingen voor edpnet in België.
Klik hierna op Apply.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Nu krijgt u nog een melding te zien die aangeeft dat u gekozen hebt om uw internet verbinding continue aan te laten staan. U klikt hier op OK

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Uw internet verbinding is nu klaar voor gebruik!

VoIP configuratie

Via deze stappen kan u uw edpnet telephony in enkele stappen instellen voor gebruik.

Stap 1 - Overview

In het overzichtsscherm Overview klikt u onderaan op Internet telephony om uw VoIP nummer(s) in te stellen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 2 - Internet Telephony

In het eerste tabblad Internet Numbers kan u nieuwe VoIP nummers toevoegen.
Om een nummer toe te voegen klikt u rechts onderaan op New Internet Number

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 3 - Internet Telephone Number

In het volgende scherm kan u de gehele configuratie invullen voor uw voip telefoon nummer.
Internet number: mijn telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
User name: mijn telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
Password: mijn wachtwoord
Password confirmation: bevestig hier nogmaals uw wachtwoord.
Registrar: voip.edpnet.be

De 2 automatisch aangevinkte opties onder registrar laat u aangevinkt.

Klik vervolgens op OK

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 4 - Overzicht Internet Telephony

Hierna komt u terug op het hoofdscherm voor Internet Telephony

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Stap 5 - Advanced Settings

Klik vervolgens in het tabblad Advanced Settings en schakel de optie Use fixed-line substitute connection uit.
Klik vervolgens op Apply

Uw internet telefonie is nu ingesteld en klaar voor gebruik.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Uw Internet telephony is nu klaar voor gebruik!

Expert Mode inschakelen

U hebt de Expert Mode nodig om de geavanceerde instellingen van uw FRITZ!Box Fon WLAN 7113 te kunnen aanpassen.

Ga naar Advanced Settings / System / Expert Mode
U krijgt de Expert Mode pagina te zien.
Zet een vinkje bij Show expert settings en klik op Apply om de Expert Mode in te schakelen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

De Expert Mode is ingeschakeld.

Remote Administration inschakelen

Neem de onderstaande stappen om uw FRITZ!Box Fon WLAN 7113 op afstand te kunnen bereiken.

Eerst en vooral wees zeker dat de Expert Mode is ingeschakeld.

Daarna ga naar Advanced Settings/ Internet / Permit Access / Remote Access
Zet een vinkje bij Enable remote access en geef alle nodige gegevens in:

• User: hier dient u de gebruikersnaam in te vullen die gebruikt zal worden om uw modem op afstand te bereiken.
  • Password: hier dient u het wachtwoord in te vullen dat gebruikt zal worden om uw modem op afstand te bereiken.
  • Password confirmation: hier dient u het wachtwoord te bevestigen

Daarna klik op Apply om de instellingen op te slaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box Fon WLAN 7113 installeren en configureren

Nu kunt u uw modem op afstand bereiken!

Last updated on May 17, 2018 | Tags: