Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Snelle toegang

Leer wat LED-indicatoren zijn
Ga verder met automatische configuratie
Ga verder met handmatige configuratie

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Leer wat LED-indicatoren zijn

Power/DSL
    Groen vast FRITZ! Box krijgt stroom en de DSL-lijn is klaar voor gebruik
    Groen knipperend    Toestel krijgt stroom en de verbinding met DSL wordt gemaakt of is onderbroken

Internet
    Groen vast Internetverbinding is actief
    Groen knipperend Berichten in uw voicemail of e-mail inbox

Vaste lijn
    Groen vast De telefoonverbinding met internet is gereed
    Groen knipperend Berichten in uw voicemail of e-mail inbox

WLAN​
    Groen vast Wireless LAN is ingeschakeld
    Groen knipperend • De draadloze LAN-functie in- of uitschakelen
    • Wijzigingen aanbrengen in de draadloze LAN-instellingen
    • WPS uitvoeren
    • WPS-procedure afgebroken: meer dan twee draadloze apparaten voeren tegelijkertijd WPS uit
• Herhaal de WPS-procedure

INFO
    Groen vast Er is een gebeurtenis in de gebruikersinterface onder System / Buttons & LEDs / Info Display
    Groen knipperend • FRITZ! OS bijwerken
    • Er is een gebeurtenis in de gebruikersinterface onder  System / Buttons & LEDs / Info Display
    Rood knipperend Open de gebruikersinterface en volg de instructies onder Overview

Automatische configuratie

Modemconfiguratie is veel eenvoudiger geworden! U hoeft de lijndetails en inloggegevens niet meer in te vullen. Gewoon door edpnet als uw provider te kiezen, zal uw modem synchroniseren met onze autoconfiguratieserver en verbinding maken met internet!

Stap 1  De webinterface openen

Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari ...) en ga naar http://fritz.box.

Stap 2 Taalkeuze

Nu ziet u de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer English of een andere taal indien gewenst.
Klik op Next om verder te gaan.

Stap 3 Regionale instelling

De taal van de webinterface is nu veranderd naar de taal van uw keuze; in ons geval is het Engels.
Vervolgens ziet u het scherm om de regionale instelling te kiezen.
In de keuzelijst met invoervak selecteert u Belgium en klikt u op Apply.

Stap 4 — Selecteer de Annex

Om een succesvolle verbinding met het edpnet-netwerk tot stand te brengen, moet uw apparaat in de juiste Annex-instelling worden gezet.
De Annex-instelling is afhankelijk van het type verbinding.

ADSL (PTSN)
ADSL (Huur koperpaar)
ADSL (ISDN)
VDSL
Annex A Annex B

Kies de bijbehorende Annex-instelling en druk op Next

Stap 5  Herstart

De Fritz! Box wordt nu automatisch opnieuw gestart en na ongeveer 1 minuut ziet u het Welcome scherm.

Stap 6  Stel het Administrator wachtwoord in

Eerst wordt u gevraagd om een wachtwoord toe te wijzen. Het toewijzen van een wachtwoord beveiligt uw instellingen en voorkomt ongewenste toegang tot uw Fritz! Box.

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Stap 7  Welcome scherm

Het volgende scherm is het Welcome scherm, , waar u de wizard kunt starten om uw internetverbinding in te stellen. Klik op Next.

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Stap 8 — Uw ISP kiezen

In de wizard dient u uw ISP (= Internet Service Provider) te kiezen. Selecteer EDPNET in de drop-down menu en druk op Next.

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Step 9 — Bevestig de instellingen

Hier dient u de instellingen te bevestigen.
Wanneer u EDPNET als uw internetprovider kiest, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Druk op Next.

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Stap 10 — De internetverbinding controleren

Uw toestel probeert nu verbinding te maken.

Als er een groene lijn is, betekent dit dat de configuratie met succes is voltooid. Druk op Next.

Indien de lijn rood is, controleer of uw modem / router nog steeds is aangesloten op de DSL-lijn en of deze is gesynchroniseerd (Power DSL-lampje brandt vast en knippert niet).
Als u niet zeker weet of uw toestel een DSL-signaal krijgt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Stap 11 — Telefonie instellen

U kunt deze stap overslaan als u geen VoIP-telefonie gebruikt of als u edpnet-telefonie gebruikt. Alles wordt automatisch geconfigureerd.

Indien u meer dan 3 nummers wilt instellen, worden deze niet automatisch geconfigureerd. Als dat het geval is, bekijk dan onze handleiding voor de handmatige configuratie.

Handmatige configuratie

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Stap 12 — Online monitor

Klik op Internet in het menu aan de linkerkant en ga naar Online Monitor. In het venster van Online Monitor kunt u de status van uw internetverbinding controleren (als er een DSL-signaal op uw lijn staat, ziet u een groene LED naast DSL onder Interfaces).
Klik op Account Information in het menu aan de linkerkant.

Stap 13 — Account Information

Kies EDPNET in de drop-down menu van Internet Service Providers. Het enige dat u in deze stap hoeft in te vullen zijn uw inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen. Druk vervolgens op Apply

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

Als de inloggegevens correct zijn ingevuld, wordt de internet-LED groen op het scherm Overview.
Dit betekent dat uw toestel verbinding heeft met internet!

Hoe kan ik Fritz!Box 7490 installeren en configureren

VoIP-configuratie

Als de automatische configuratie van uw telefoonnummers mislukt of niet mogelijk is (bijvoorbeeld als u meer dan 3 nummers moet instellen), raadpleegt u onze handleiding voor het handmatige configuratie..

Complete manual (PDF)

Download hier de volledige handleiding voor de Fritz!Box Fon WLAN 7490 (PDF)