Hoe configureer ik SmartFTP

SmartFTP is een uitstekende ftp-client voor Microsoft Windows. Zowel de beginnende als de gevorderde ftp-gebruiker zal zichzelf terugvinden in zijn functies. SmartFTP is gratis voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.

Configuratie

Voor een gratis webspace-account op users.edpnet.be vult u als Address users.edpnet.be in, als Login de gebruikersnaam van uw webspace (tevens het deeltje van het adres ná users.edpnet.be/), en het wachtwoord komt in Password. Dit alles vindt u ook in uw My EDPnet-gegevens.

Hebt u een betalende webhosting, dan wordt het Address www.uw-website-adres.net, en uw Login en Password vindt u in uw My EDPnet-gegevens.

Uploaden/downloaden

Na het inloggen op uw ftp-account, kunt u SmartFTP een Windows Verkenner-achtig uiterlijk geven door bovenaan op het bekende icoontje met het gele mapje en het vergrootglas te klikken. Op die manier hebt u in de rechterhelft van uw SmartFTP-venster een overzicht van de inhoud van uw locale computer, en aan de linkerkant van uw ftp-account op onze webserver.

Om bestanden van uw computer naar (het www-mapje van) uw webhosting over te hevelen, navigeert u in de rechterhelft van SmartFTP naar het bestand in kwestie op uw eigen computer en uw drag-n-dropt (slepen-loslaten) het naar de linkerhelft, naar de ftp-server. Hetzelfde bereikt u met het pijltje in het midden van het venster. Om bestanden te downloaden van de ftp-server naar uw lokale computer gaat u omgekeerd te werk.

Officiële website

http://www.smartftp.com

Last updated on Aug 20, 2014 | Tags: