FTP via Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer (IE) is nog steeds de populairste webbrowser en het programma heeft bovendien een ingebouwde ftp-client. Ook uw (al dan niet gratis) webhosting bij EDPnet kunt u dus aanspreken met deze browser. In deze handleiding staat hoe.

Het is weliswaar het beste nu al te vermelden dat deze methode geen aanbeveling verdient. IE opent nl. meerdere sessies met de ftp-server tegelijkertijd, wat voor een onnodig zware belasting van de server zorgt en bovendien met zich mee kan brengen dat de server u sneller dan normaal blokkeert. De grafische gebruikersinterface van IE is al evenmin een vervanging voor de uitgebreide mogelijkheden van een volwaardig ftp-programma zoals SmartFTP, CuteFTP, WS_FTP, en noem maar op.

Als u geen dergelijk echt ftp-programma bij de hand hebt, kunt u er gerust een downloaden en installeren van pakweg download.com, want dat kost meestal slechts enkele tientallen seconden van uw tijd. Als u zelfs daar de kans niet toe hebt, biedt IE een verbazend eenvoudige uitweg.

Configuratie

Het grote voordeel van IE als ftp-client is zijn gebruiksgemak: al wat u hoeft te doen is in de adresbalk verwijzen naar:

ftp:// gebruikersnaam-van-uw-hosting dubbelpunt wachtwoord-van-uw-hosting apenstaartje ftp-serveradres

Met andere woorden:
ftp://gebruikersnaam:wachtwoord@users.edpnet.be
of bij een betalende webhosting bij EDPnet:
ftp://gebruikersnaam1_h1:wachtwoord@www.uw-website-adres.net

Kijk uw My EDPnet-gegevens na bij twijfel over deze gegevens.

Eenmaal ingelogd ziet u de gebruikelijke mapjes (o.m. 'www') en kunt u uw bestanden 'drag-n-droppen' (slepen-loslaten) op de vertrouwde manier van uw Windows Verkenner.

Officiële website

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/download-ie

Posted on Aug 20, 2014 | Tags: