Help & Support

Vind hier het antwoord op uw vraag

Wat is een back-upset

Een back-upset is een groep van back-ups (reservekopies) waarvoor een bijzondere bewaarregel kan worden toegepast.

Voor het gepersonaliseerde back-upschema komen de back-upsets met de back-up methodes overeen (volledige, differentiële en incrementele).

In alle andere gevallen zijn de back-upsets maandelijks, wekelijksdagelijks en per uur.

  • een maandelijkse back-up is de eerste back-up die in het begin van de maand wordt gemaakt.
  • een wekelijkse back-up is de eerste back-up die op de geselecteerde dag van de week wordt gemaakt (klik op het tandwiel-icoontje, dan Back-upopties > Wekelijkse back-up).
  • een dagelijkse back-up is de eerste back-up die in het begin van de dag wordt gemaakt.
  • een back-up per uur is de eerste back-up die in het begin van elk uur wordt gemaakt.

Volledige back-up

Een volwaardige back-up die alle gegevens bevat die voor back-up gekozen zijn. U hebt geen toegang tot andere back-ups nodig om de gegevens van de volledige back-up te herstellen.

Differentiële back-up

Een differentiële back-up bewaart bestanden die sinds de laatste volledige back-up zijn veranderd. U dient toegang te hebben tot de bijbehorende volledige back-up om de gegevens van een differentiële back-up te herstellen.

Incrementele back-up

Een incrementele back-up bewaart bestanden die sinds de laatste back-up zijn veranderd. U dient toegang te hebben tot andere back-ups om de gegevens van een incrementele back-up te herstellen.

Single-file back-up formaat

Een nieuw back-up formaat, waarbij de oorspronkelijke volledige en incrementele back-ups in een .tib bestand worden opgeslagen in plaats van een keten van bestanden. Dit formaat optimaliseert de snelheid van de incrementele back-up methode, en daardoor wordt de belangrijkste nadeel vermeden – moeilijkheden bij verwijdering van verouderde back-ups. De software markeert de door verouderde back-ups gebruikte blokken als "vrije" en schrijft nieuwe back-ups voor deze blokken. Als resultaat wordt een zeer snelle opruiming gedaan met een minimaal verbruik van resources.

Last updated on Dec 08, 2016 | Tags: