Help & Support

Vind hier het antwoord op uw vraag

Hoe voorzie ik een telefoonaansluiting als ik ga bouwen of als ik ga verhuizen

Vraag uw elektricien een "Smarttube" te installeren: Een "Smarttube" is een door Proximus gecertificeerde kabel. Deze kabel kan door uw elektricien tegelijkertijd met de rest van de bekabeling voor elektriciteit worden geïnstalleerd.

Aansluiting op het Proximus netwerk: u kunt Proximus vragen langs te komen om uw huis te laten aansluiten op hun netwerk. U dient dit tijdig aan te vragen op het nummer 080022800, zodat een Proximus technieker langs kan komen in dezelfde periode dat ook water en elektriciteit wordt aangesloten.

U moet zelf aanwezig zijn als de technieker langskomt en u moet de nodige voorbereidingen treffen:

  • De kabel moet vanaf de rooilijn tot bij u binnen getrokken worden. U zult dus ofwel een open sleuf van 60 cm diep moeten graven, ofwel een trekdraad door een bestaande wachtbuis moeten voorzien tot aan de plaats waar de kabel uw huis binnen moet komen.
  • Om het aansluitpunt te plaatsen moet u een houten montageplaat voorzien van (minimaal) een halve meter bij een halve meter. Deze moet in een goed bereikbare ruimte in de buurt van de aansluitbuizen naar de andere kamers worden voorzien.
  • De technieker heeft ook elektriciteit nodig tijdens de aansluiting, u dient dus ook 2 werkende 230V stopcontacten beschikbaar te stellen.
Last updated on May 27, 2014 | Tags: