Hoe kan ik dynamische DNS instellen in de FRITZ!Box

Met dynamische DNS heb je vanaf internet via een vaste domeinnaam altijd toegang tot applicaties en services waarvoor je port sharing hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box (bijvoorbeeld met Microsoft Extern bureaublad), zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert.

Randvoorwaarden en beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres verkrijgen.
    LET OP! De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanaf internet via IPv6 wanneer een DS-Lite-verbinding (Dual-Stack Lite) wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status IPv4 over DS Lite weergegeven onder Connections op de pagina Overview van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  • De geavanceerde weergave moet ingeschakeld worden in de gebruikersinterface van uw FRITZ!Box.
  • Dynamische DNS is niet beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt (IP client mode, wireless repeater). In dit geval configureert u dynamische DNS in de andere router.

Dynamische DNS instellen

1. Typ het adres http://fritz.box in een webbrowser.
  2. Klik op Internet in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op Permit Access in het menu Internet.
  4. Klik op de tab Dynamic DNS.
  5. Klik op het Help-symbool   rechtsboven.
  6. Configureer de dynamische DNS-domeinnaam zoals beschreven in de help van FRITZ!Box.v
  7. Klik op Apply om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de provider van dynamische DNS, zodat de FRITZ!Box altijd bereikbaar is via de eigen dynamische DNS-domeinnaam.

Posted on Feb 15, 2017 | Tags: