DMZ met een FRITZ!Box

Een DMZ (gedemilitariseerde zone) verwijst naar een speciaal netwerk dat zowel via internet als vanaf het lokale netwerk (LAN) toegankelijk is. Een firewall blokkeert elke toegang van de DMZ naar het LAN. Met dit concept kun je serverservices (zoals e-mailservers) in de DMZ beschikbaar maken voor toegang vanaf internet en vanaf het LAN, zonder je kwetsbaar te maken voor aanvallen op het LAN vanaf internet.

LET OP! De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

FRITZ!Box ondersteunt de implementatie van een DMZ (gedemilitariseerde zone) niet. Toch bestaat er een oplossing in de vorm van een exposed host

Posted on Feb 15, 2017 | Tags: